ZARADI MAKETE 2. TIRA OGORČENI TUDI POLITIKI: SMC Koper in Ankaran zahteva odstop Topolka

Koper

Maketa o drugem tiru v zadnjih dneh dviga ogromno prahu, ne samo v medijih, pač pa tudi v političnih vrstah. Potem ko je javnost najprej razburila cena makete, je včeraj odjeknila še novica o napaki pri izbiri izvajalca za izdelavo in uporabi programa excel. 'Napak' so že siti tudi politiki. Lokalni odbor SMC Koper in Ankaran zahteva odstop prvega moža Direkcije RS za infrastrukturo (DRSI) Damirja Topolka. 

Glede na poročila v medijih so v lokalnem odboru SMC Koper in Ankaran "zaskrbljeni nad razsipniškim pristopom pri obdelavi in izbiri javnega naročila na DRSI". Ker so si do sedaj izjemno prizadevali za realizacijo projekta drugega tira v korist obalnega gospodarstva, so nad zadnjimi dogodki zelo razočarani.

"Najsi je šlo za naklep ali površnost, v lokalnem odboru zahtevamo osebno odgovornost za nastalo škodo - od podpisnika sporne odločitve o oddaji javnega naročila do članov izborne komisije. Pristojne pozivamo, naj preverijo, ali gre v konkretni zadevi celo za očitno nevestno ravnanje v službi," so odločni.

Damir Topolko

Pojasnila, s katerimi se poskuša odgovornost prevaliti na računalniški program, kategorično zavračajo. Ocenjujejo jih kot do javnosti ciničen in cenen odziv na ugotovljene nepravilnosti pri izvajanju javnega naročila.

Po njihovem mnenju odgovornost za izvedbo javnega naročila, kot tudi za sistemsko dopuščanje takih napak, nosi direktor DRSI Damir Topolko, ki bi moral ponuditi svoj odstop. Upajo, da do takih napak ni prišlo pri številnih finančno obsežnejših naročilih. V nasprotnem primeru bodo v lokalnem odboru SMC Koper in Ankaran terjali odgovornost političnih funkcionarjev zaradi dopuščanja takih anomalij, so zapisali.

Deli novico:

DUO |  15 .03. 2018 ob  21: 47
Eja javi sektor...delaš kar hočeš s denarjem gospodarstva...
Resnica |  15 .03. 2018 ob  14: 21
sedaj pa kar vsi pametujejo---pa saj smo normalni vedeli takoj...da je odzadaj korupcija ne pa excel
Franz Josef |  15 .03. 2018 ob  11: 29
Koga sploh briga kaj vi zahtevate in kdo sploh ste vi?
RESNICA |  15 .03. 2018 ob  10: 10
TAKOJ, BI GA MORALI ODSTAVIT.
@dada |  15 .03. 2018 ob  09: 45
Sej se niso... tako potekajo čisto vsa javna naročila. Izberejo dražjega (v tem primeru več kot dva krat dražjega), delo izvede cenejši, ostanek si razdelijo. Če ne bi bilo tako, kako bi si kaj NEZASLUŽENO delili? Prepovedat podizvajalce! In če izbrano podjetje ne izvede dela, se ga pač ne plača!
ogorčena politika |  15 .03. 2018 ob  06: 47
zdaj ko je več kot očitno , ker ste šli s temi forami predaleč, je pa politika ogorčena? hahaha a samo ti so ogorčeni ostali pa ...
dada |  15 .03. 2018 ob  06: 07
KAKO ČUDNO,DA SE VSAKOKRAT ZMOTIJO IN ODLOČIJO ZA DRAŽJEGA PONUDNIKA.
SMC |  14 .03. 2018 ob  23: 45
Kaj pa če bi celotna SMC kamarila odstopila in ne bi nikoli več nikamor kandidirali? To bi bil vaš edini dober razvojni ukrep v vaši celotni zgodovini. Nesposobneži.
Bigboss |  14 .03. 2018 ob  22: 19
Ce ne bo uno pajac od KPK kej reagiral in sprvil vse vdelezence v tem primeru na sodisce, da pol sodisce odloci kdo je kaj in kako.. pol res sploh ne vem zakaj ta KPK obstaja
neustrezen kader |  14 .03. 2018 ob  20: 39
dokaz, da javna naročila izvajajo strokovno neustrezni ljudje...kdor se spozna na javna naročila, ve, da je to delikaten postopek ki zahteva veliko natančnosti.
vseeno, pa bi morali skozi izračun točk iti vsaj 3 člani....ajde, eden se zmoti...ampak trije...to je izkaz tega, da je en kup površnih ljudi, ki upravljajo z ogromnimi denarji...skrb vzbujajoče
Bingo |  14 .03. 2018 ob  19: 47
Ne vem kdo je kriv za to kacado ...prepričan sem, da ni kriva ta zguba topolova! A se vam res zdi ,da je lahko skuhal to pašto?
pepi |  14 .03. 2018 ob  18: 51
ni kriv Excel Kriva je moja nona že 50 let v nebesih BRAVO SMC etika etika morala morala
1