ZARADI DRAME V VIDMU PREKINILI TEKMO: Mlad nogometaš se je v 72. minuti prijel za prsi in zgrudil na tla (FOTO)

Svet

Mladi nogometaš Rome Evan Ndicka je zunaj smrtne nevarnosti. Potem ko se je 24-letnik na nedeljski tekmi 32. kroga italijanske lige med Udinesejem in Romo, ki je potekala v Vidmu, v 72. minuti prijel za prsi in zgrudil na tla, so pri Romi sinoči preko družbenih omrežij sporočili, da se počuti bolje. Kot poroča Sky Sport Italia, so prvi pregledi pokazali, da Ndicka ni doživel srčnega infarkta, kot so se sprva bali.

Štiriindvajsetletni Ndicka se je po bolečinah v prsih zgrudil v 72. minuti, zdravniška služba je takoj na igrišče pritekla z defibrilatorjem, a ga ni uporabila. 24-letni igralec iz Slonokoščene obale je na nosilih in pri zavesti zapustil igrišče.

Trener Rome Daniele De Rossi je takoj odšel v slačilnico preverit stanje nogometaša. Po desetih minutah premora se je sodnik odločil za prekinitev obračuna med Udinesejem in Romo (1:1).

Pri Romi so preko družbenega omrežja X že sinoči zapisali, da je cela ekipa odšla v bolnišnico na obisk k Ndicki: "Evan se počuti bolje in je dobre volje. Ostal bo v bolnišnici na nadaljnjih opazovanjih. Forza Evan!"

Italijanska tiskovna agencija Ansa pa je po tekmi poročala, da je Ndicka zunaj smrtne nevarnosti.

The squad went to visit Ndicka at the hospital. Evan is feeling better and is in good spirits. He will remain in the hospital for further observations. Forza Evan! ????

Objavil/a AS Roma dne Nedelja, 14. april 2024

Prvi zdravniški pregledi so pokazali, da Ndicka ni utrpel srčnega infarkta, kot so se sprva bali, poroča italijanski Sky Sport. Kljub temu je noč preživel v bolnišnici na nadaljnjem opazovanju.

Tekmo med Udinesejem in Romo bodo nadaljevali od 73. minute - od trenutka, ko je bila prekinjena. Zadnjih 17 minut zaradi predpisov ni mogoče odigrati v prvih 24 urah po incidentu, medtem ko Romo ta teden čaka dvoboj evropske lige proti Milanu. Izid te tekme bo ključen pri določanju, kdaj lahko Udinese in Roma končata tekmo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija