ZARADI COVIDA JE V IZOLACIJI ŽE 14 MESECEV! Pozitiven je bil kar na 78 PCR testih zapored, konca pa še ni videti (VIDEO)

Svet

Kaysan je novembra 2020 zbolel za covidom in od takrat preživel devet mesecev v bolnišnici, preostalih pet pa v domači izolaciji.

Številni svetovni mediji poročajo o primeru Muzafferja Kayasana, 56-letnega Turka iz Istanbula, ki je zaradi covida že 14 mesecev v izolaciji. Nesrečnik je bil namreč pozitiven že na 78 PCR testih zapored, zdaj pa prosi pristojne, naj najdejo rešitev zanj, ker svoje otroke in vnuke vidi le skozi okno ali prek mobilnega telefona.

Kayasan je novembra 2020 zbolel za covidom-19 in nato devet mesecev preživel v bolnišnici, preostalih pet pa v domači izolaciji. Njegov primer je zapletla levkemija, za katero je zbolel pred štirimi leti. Zaradi težav z dihali je bil kmalu po okužbi hospitaliziran, sledil je občutek izčrpanosti, izguba vida in apetita.

"Moram pohvaliti bolnišnično osebje, res so zelo dobro skrbeli zame. Dali so mi vse, da si okrepim imunski sistem," je za agencijo AA povedal Kayasan, ki so mu zdravniki rekli, naj bo potrpežljiv, dokler virus ne zapusti njegovega telesa.

"Rekli so mi, naj počakam, dokler testi ne potrdijo, da sem negativen, vendar se to do danes ni zgodilo. Ozdravel sem, a očitno imam v telesu še sledove virusa. Vsaj tako so mi pojasnili, zakaj so testi še vedno pozitivni."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija