ZARADI COVIDA-19 NA HRVAŠKEM ŠTIRI NOVE SMRTNE ŽRTVE: Večina novookuženih na območju Splita

Svet

Na Hrvaškem so v preteklih 24 urah potrdili še 34 okužb z novim koronavirusom, med katerimi jih je bilo 24 v splitsko-dalmatinski županiji. Od nedelje so zaradi covida-19 umrli še štirje bolniki. Trenutno so v sosednji državi 703 aktivni primeri okužbe. V bolnišnicah se zdravi 130 bolnikov, med katerimi jih je šest na ventilatorjih.

V preteklih 24 urah so ugotovili nekoliko manj novih okužb kot v nedeljo, ko so poročali o 36 novih primerih v 24 urah, oz. v soboto, ko jih je bilo 86. Število umrlih zaradi covida-19 pa je bilo enako kot v nedeljo, medtem ko v soboto niso zabeležili smrtnih primerov.

Od 25. februarja, ko so zabeležili prvi primer okužbe na Hrvaškem, so skupno potrdili 5294 primerov. Okrevalo je 4438 ljudi, zaradi covida-19 pa je umrlo 153 oseb. Doslej so testirali več kot 122.000 ljudi, od tega 763 v preteklih 24 urah, je še sporočil nacionalni štab civilne zaščite.

UPORABA EASYPARK APLIKACIJE SE OBRESTUJE: Plačaš le toliko, kolikor parkiraš (VIDEO)

EasyPark aplikacija, ki omogoča enostavno plačevanje parkirnine, je sedaj na voljo v vseh štirih obalnih občinah. Parkirnino lahko plačate z mobilno aplikacijo ali SMS-om Uporaba EasyParkove storitve je ali SMS-om. varna in enostavna ter lahko poteka na dva načina, z mobilno aplikacijo Velika prednost uporabe aplikacije je t. i. minutno parkiranje.

Glede na danes objavljena poročila županijskih štabov civilne zaščite, so nove okužbe potrdili v šestih županijah, največ pa v splitsko-dalmatinski, kjer so zabeležili 24 okužb. Ko gre za obalne županije, so en nov primer ugotovili samo še v zadrski županiji. Iz vseh ostalih županij so poročali o še osmih novih primerih, medtem ko v enajstih županijah ni bilo novih okužb.

Skupni podatki za celotno državo, ki jih objavlja nacionalni štab civilne zaščite vsak dan ob 14. uri, se sicer ne ujemajo vedno s podatki posameznih županijskih štabov zaradi različnega časa objave podatkov nekaterih štabov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija