ZARADI 300 KG HEROINA V LUKI KOPER GA IŠČE EUROPOL: Na seznamu najbolj iskanih, imate informacije?

Kronika

Europol je pred dnevi objavil seznam 62 najbolj iskanih kriminalcev ali osumljencev za kazniva dejanja. Med njimi je tudi 39-letni Enis Kočan, ki ga iščejo zaradi 300 kg zelo čistega heroina, ki je v Luko Koper prispel v kontejnerju z lepilom za ploščice.

Enis Kočan je Črnogorec, ima pa slovensko družavljanstvo, njegov vzdevek je "Dec". Visok je 180 cm, rjavih oči, govori angleški ter srbohrvaški jezik.

Policija ga išče, ker naj bi leta 2018 med drugim sodeloval pri tihotapljenju heroina, ki je v koprsko pristanišče prispel na turški ladji med lepilom za ploščice, v zabojniku iz Irana.

Pošiljka lepila za ploščice iz Irana, ki je prispela v Luko Koper.

Med 62 najbolj iskanimi je ena ženska. Za informacije, ki bi pripeljale do oseb na begu, so v nekaterih primerih razpisane precej visoke nagrade.

Najbolj znano ime, ki ga išče Europol, je 41-letni Jan Marsalek, avstrijski državljan, ki je kot nekdanjih izvršni direktor propadlega nemškega ponudnika plačilnih storitev Wirecard, osumljen finančnih in drugih gospodarskih kaznivih dejanj.

Prvo tovrstno kampanjo iskanja s pomočjo javnosti, ki letos poteka pod sloganom "skrivanje vsem na očeh", je Europol prvič zagnal leta 2016. Do sedaj jim je uspelo prijeti 110 iskanih, od tega 41 s pomočjo informacij, ki so jih dobili na spletno stran urada.

Večina s seznama najbolj iskanih trenutno živi nekje povsem običajno življenje in se ukvarja z nesumljivimi zadevami. So vsakodnevno v stiku z ljudmi, ki nimajo pojma, s kom imajo v resnici opravka. Zato tudi takšen letošnji slogan.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Imperio  |  09 .12. 2021 ob  07: 11
Če ima slovensko državljanstvo mu nič ne morejo. 300 kg to je malo. Najmanj 2T pol te upošteva tudi US Slovenije