ZAPUŠČENČKI V OBALNEM ZAVETIŠČU: Balu, Ava in Shakira iščejo čisto svoj dom (FOTO)

Koper

Spomladanski dnevi so za vse, ki skrbijo za nikogaršnje mucke in psičke, še posebej živahni. V Obalnem zavetišču za živali na Dvorih pri Sv. Antonu se zato trudijo, da bi še pred prihodom novih, čim več živalic našlo nov dom. Tokrat predstavljajo psička Baluja, psičko Avo in mucko Shakiro. Vsi trije so veterinarsko oskrbljeni, cepljeni, čipirani, sterilizarni oz. kastrirani in pripravljeni na čisto svoj dom.

Balu je  super prijazen šarplaninec, rojen 24. avgusta 2021. V zavetišče je prišel že kot mladiček, zato je navajen tako na ljudi, kot tudi na sobivanje z drugimi psički. Kot je za mlajše psičke značilno je še zelo energičen in igriv, v zavetišču pa se že trudijo, da postaja vse bolj ubogljiv. Zanj iščejo lastnike, ki si bodo vzeli dovolj časa, imajo izkušnje z večjimi psički in razpolagajo z dovolj velikim, ograjenim zunanjim dvoriščem.

Ava je rjavo-črna mešanka, stara približno 2 leti. V Obalno zavetišče je prišla s kar 13 mladički, ki so jih uspešno oddali, sedaj pa iščejo nov dom tudi zanjo. Je zelo mirna in prijazna psička večje rasti, ki je do novih ljudi sprva malce zadržana. Sčasoma, ko se privadi na novo osebo, pa postane neločljiva. Obožuje svojega "lastnika" in se nanj zelo naveže. Z ostalimi psički se razume dobro, malce bolje s samčki.

Shakira je mlajša črna, dolgodlaka muca. Kot mladička se je izjemno borila in premagala mačjo kugo. Žal ji je bolezen pustila malce posledic na živčevju, zato med hojo simpatično miga z ritko. V zavetišču so jo zato poimenovali Shakira. Je mirna, izredno cartljiva in vseskozi išče človeško bližino. Primerna je predvsem za notranje bivanje, ker je z njo potrebno ravnati malce bolj previdno.

Za vse dodatne informacije o muckah in psičkih lahko obiščete Obalno zavetišče ali jih kontaktirate prek elektronskega naslova zavetisce@marjeticakoper.si in telefonske številke 031 771 551.