ZAPRTA ŽELEZNIŠKA PROGA DIVAČA-KOPER: Kaj se dogaja na kraju junijske nesreče s kerozinom?

Slovenija

Slovenske železnice (SŽ) so po junijski nesreči tovornega vlaka pri Hrastovljah danes začele z dokončno sanacijo proge Divača-Koper. Proga bo tri dni zaprta, SŽ pa so potnikom zagotovile nadomestni avtobusni prevoz.

V sklopu sanacije bodo zamenjali 150 metrov železniškega tira v predoru Dol, ki je bil po nesreči postavljen za odvijanje železniškega prometa z zmanjšano hitrostjo, so pojasnili za STA.

V skladu z odločbo Agencije RS za okolje (Arso) nameravajo dodatno urediti odvodnjavanje pod železniškim tirom in namestiti dodatne zaščitne ponjave, delno pa bodo obnovili tudi kretnico, ki je bila v nesreči poškodovana in do sedaj ni bila v funkciji. SŽ bodo v času tridnevne zapore izvedle še popolno sanacijo spodnjega in zgornjega ustroja na drugi kretnici Železniške postaje Hrastovlje.

Do nesreče tovornega vlaka je prišlo 25. junija, ko je v predoru pri Hrastovljah iztirilo šest vagonov tovornega vlaka, ki je prevažal kerozin. Ena od cistern se je poškodovala, pri čemer je izteklo okoli 11.000 litrov tega goriva, zato SŽ izvajajo tudi monitoring morebitnega onesnaženja vode.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija