ZAPRTA VIPAVSKA HITRA CESTA: Med priključkom Vipava in razcepom Nanos proti Razdrtemu, zdrsi tovornjakov

Slovenija

V osrednji in vzhodni Sloveniji močno sneži, kar že povzroča težave v prometu. ARSO je izdal opozorilo zaradi burje na Primorskem, ki bo na izpostavljenih mestih lahko presegla hitrost 100 km/h. Na prehodu med Notranjsko in Primorsko bo povzročala tudi snežne zamete.

Po napovedih Agencije RS za okolje bo danes oblačno s padavinami. Po nižinah Primorske bo deževalo, drugod bo dež od severovzhoda prešel v sneg. Zapihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem zmerna do močna burja. Ponoči se bo od severozahoda postopno razjasnilo, burja na Primorskem bo slabela. Najnižje jutranje temperature bodo od -12 do -5, na Primorskem okoli 0 ° C. Popoldanske temperature bodo okoli 0, na Goriškem in ob morju okoli 5 °C.

V večjem delu države je pričakovati sneženje. Po napovedih bo glavnina padavin padla med 6. in 10. uro. Po nižinah bi lahko zapadlo do 10, v visokogorju do 20 centimetrov snega. V višjih predelih lahko do zgodnjega popoldneva zapade tudi več kot četrt metra snega.

Marsikje na severovzhodu in vzhodu države vladajo povsem zimske razmere. Posnetek je iz okolice Žalca, kjer je v prvi uri sneženja že zapadlo nekaj centimetrov snega. Ceste so zasnežene, zato se na pot odpravite prej kot običajno. V naslednjih dveh urah se bodo vozne razmere izrazito poslabšale tudi v preostalem delu države. Avtor: Tim Grešak / Meteoinfo Slovenija

Posted by Meteoinfo Slovenija on Thursday, 18 January 2024

Plužne in posipne skupine so že na cestah, zato promet poteka počasneje. "Na pot se odpravite prej kot običajno ter ne brez obvezne zimske opreme. Največ težav je možnih na avtocestnih vzponih ter na Primorskem, kjer bodo dodatne težave zaradi močnih sunkov burje. Vozniki tovornih vozil lahko ponekod pričakujejo tudi izločanje," opozarjajo na Prometno informacijskem centru za državne ceste.

Ponekod poročajo o večkilometrskih zastojih in številnih zdrsih tovornjakov. Štajerska avtocesta je zaradi zdrsa tovornih vozil zaprta na več odsekih. Dars je s preventivnim posipom začeli ob 3. uri. “Na severovzhodu je nato začelo tudi močneje snežiti, ko so bile aktivirane tudi plužne skupine, zaradi česar je promet na štajerski avtocesti močno upočasnjen. Prišlo je tudi do zdrsov tovornih vozil,” so zapisali. Predvidoma ob 8. uri bodo začeli tudi z izločanjem tovornih vozil na štajerski avtocesti proti Mariboru.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija