ZAPLETI PRI VLAGANJU KONSTRUKTIVNE NEZAUPNICE: 'Probleme' naj bi povzročal izolski poslanec Simonovič

Slovenija

Novinarska konferenca strank predsednikov strank Koalicije ustavnega loka (KUL) in kandidata za novega predsednika vlade Karla Erjavca, ki je bila napovedana za 13. uro, je nekoliko prestavljena. Po neuradnih informacijah naj bi se zapletalo pri podpisih poslancev DeSUS, s katerimi se je danes Erjavec ponovno sestal.

Karl Erjavec

Po nekaterih informacijah poslanec DeSUS Branko Simonovič podpisa naj še ne bi prispeval. Ali to drži ne, pa še ni uradno znano, pričakovati pa je njegovo izjavo.

Kot je že včeraj povedal za Regional: "Poslanci imamo podpise deponirane v skupini DeSUS. Pri vlaganju amandmajev in na podlagi ostalih pogovorov ter razgovorov, ko pride do soglasja, nas strokovni sodelavci poslanske skupine vsakega posebej pokličejo in vprašajo, ali dam soglasje ali ne. Tako deluje sistem v vseh poslanskih skupinah."

Branko Simonovič

"V konkretnem primeru smo rekli, da damo soglasje. Vendar še vedno nimamo kompletnega gradiva, ki bo vloženo kot konstruktivna nezaupnica aktualni vladi. Gradivo moram prebrati. Dokler tega ni, ne bom delal nič 'na lepe oči'. Veste, sladke besede, ki vprašanje, če potem držijo," je še pojasnil izolski poslanec.

Erjavec je sicer napovedal vložitev predlog konstruktivne nezaupnice s 43 podpisi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  16 .01. 2021 ob  13: 48
Koncno en nacelen politik. Eden ki misli s svojo glavo in ravna po svoji vesti, kakrsno pac ima.
Silvana63 |  15 .01. 2021 ob  14: 40
Da ga ni sram!! Skrbi samo za svoj stolček in žep. Bravo, to se ne pozabi.