ZAPLAVAL JE V SOČI IN SE NI VRNIL: Znane podrobnosti sobotne tragedije na Tolminskem

Kronika

Novogoriški policisti so bili v soboto ob 19.21 obveščeni o pogrešanem 29-letnem moškem z območja Upravne enote Tolmin, ki je bil pogrešan ob reki Soči nad Volčanskim mostom v bližini krožnega križišča Peršeti v bližnji okolici Tolmina. Njegovo truplo so svojci našli dan kasneje.

Policisti so ob prihodu na kraj in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 29-letni moški okoli 17.30 sam stopil v reko Sočo in zaplaval. Pogrešanega so čez nekaj časa najprej začeli iskati tam prisotni njegovi prijatelji, in sicer ob  strugi reke Soče proti Volčanskemu mostu. Ker ga niso našli, so kasneje na pomoč poklicali reševalce in policiste.

Takoj po prijavi so tolminski policisti na omenjenem območju začeli izvajati aktivnosti, da bi našli pogrešanega moškega, v iskalni akciji pa so se jim pridružili tudi pripadniki GRS Tolmin in gasilci PGD Tolmin, skupaj okoli 30 ljudi. Pregledali so celotno okolico od kraja izginotja, predvsem pešpoti na obeh bregovih reke Soče, od točke odhoda pogrešanega v reko v smeri sotočja, prav tako so reševalci pregledali strugo reke Soče v isti smeri s čolnom. Kljub intenzivnemu iskanju, policisti in reševalci pogrešanega moškega v soboto zvečer niso našli, zato so iskalno akcijo začasno prekinili in jo nadaljevali naslednje jutro.Včeraj ob 6.29 zjutraj pa so policiste svojci pogrešanega obvestili, da so približno petdeset metrov nižje od njegovega vstopa v reki Soči, v globini približno treh metrov, opazili moškega, ki ni kazal  znakov življenja, obstajala pa je velika verjetnost, da gre za pogrešanega moškega. Na kraj so bili nemudoma napoteni policisti PP Tolmin, ki so zavarovali kraj in opravili ogled omenjenega kraja. Kasneje so se jim pridružili tudi gasilci PGD Tolmin z reševalnim čolnom in potapljači, Podvodne reševalne službe – reševalna  enota Tolmin, ki so ob 8.35 truplo moškega izvlekli na desni breg reke Soče. V nadaljnjem identifikacijskem postopku je bilo ugotovljeno in potrjeno, da gre za pogrešanega 29-letnega moškega iz Zgornjega Posočja.

Ni znakov, da bi šlo za nasilno smrt

Na kraju je bil tudi zdravnik iz Zdravstvenega doma Tolmin, ki je na kraju potrdil smrt pokojnega, pri ogledu pokojnega pa ni bilo ugotovljenih nobenih znakov, ki bi kazali na nasilno smrt. Odredil je sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti.

Zoper prijatelje pokojnika z ukrepom

Glede na dosedanje ugotovitve in ogledom kraja so tolminski policisti tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Prav tako bodo policisti ukrepali zoper njegove prijatelje oz. podali predlog zdravstvenemu inšpektoratu zaradi kršitve vladnega odloka o začasno splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija