Zapadel je prvi sneg, kam na smučanje?

Navdušeni smučarji ob sveže pobeljenih Dolomitih in Alpah že pogledujejo proti smučarki opremi, pospravljeni po kleteh in garažah. Vprašanje je enostavno: kdaj prvič na sneg? 

Tudi na Zoncolanu je že vse belo.

Še danes in jutri poteka v koprskem nakupovalnem centru Supernova smučarski sejem, ki ga organizira športno društvo Vitas. Igor Kučinič nam je povedal, da bodo pri njih sezono pričeli kasneje, saj se 18. januarja odpravljajo na Kromplatz.

Sicer pa bo večina obalnih klubov smučarijo otvorila 21. decembra. Na ta dan se bo ekipa Kluba študentov občine Koper odpravila v Zoncolan, sicer v sezoni načrtujejo še nekaj izletov po slovenskih in avstrijskih smučiščih, nam je zaupala Sara Toškan.

Smučarski klub Capris bo prvi zimski dan romal na tradicionalno destinacijo v Forni di Sopra. Pred tem bodo 7. in 8. decembra v Osnovni šoli Koper priredili smučarski sejem, je načrte kluba opisal Bojan Šturm.

Marko Andrejašič, učitelj smučanja v izolskem smučarskem klubu, je sporočil, da tudi Izolani napadajo Zoncolan 21. decembra, na tem furlanskem smučišču pa bodo vijugali tudi 26. in 30. decembra. Letošnja novost je Freestyle šola.

Deli novico:

Pomidor |  24 .11. 2013 ob  08: 56
Sneg je v gorah komaj v teh dneh zapadel 30-50 cm, ta pa se mora še sesesti in utrditi ter drugi na novo zapasti. Verjetno za Miklavža bo že kako smučišče na red. Primorska smučišča (Cerkno ...) so še zelena. Drugače pa so v sosednji Italiji v Furlaniji Julijski krajini smučišča kar dobro zasnežena (Piancavallo, Višarje, Nevejsko Sedlo - Sella Nevea).
delavec |  24 .11. 2013 ob  07: 09
ocitno v Sloveniji ni tolko hudo kriza kolikor vsi jocejo.....meni trenutno najvecji problem je kje dobit denar za prezivet....drugimnovitno kdaj it na smucanje