ZANIMIV PODJETNIŠKI DOGODEK ZA ŠTUDENTE: Spoznaj svet startupov - talk show s podjetnikoma

Koper

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) pripravlja zanimiv podjetniški dogodek, ki bo potekal v četrtek, 13. oktobra ob 18.00. Vsi, ki jih zanima podjetništvo, so vabljeni na dogodek Spoznaj svet startupov - talk show s podjetnikoma. Dogodek je za študente brezplačen, potrebna pa je predhodna prijava. Po dogodku bo potekala manjša pogostitev in degustacija.

Kaj vas čaka?

Gina's Woofs

Prvi gost bo Matjaž Kljajić, ki je ustvaril znamko in produkt Gina's Woofs. Gina's Woofs zgodba se je začela iz čisto preproste želje. Jana je na dolgih sprehodih s čudovito belo samojedko Gino začela pogrešati barve. Našla jih ni pri nobenem ponudniku pasje opreme, zato je kot grafična oblikovalka po stroki in kreativna vizualka po duši, začela snovati in risati svoje vzorce, ki bi jih nekoč tudi materializirala.

Nato se je pripetil nesrečen splet okoliščin in izguba Gine. Dogodek pa je bil spodbuda, da v spomin na Gino Janino idejo s partnerjem Matjažem realizirata. Združila sta dolgoletna oblikovna, kreativna in poslovna znanja. Po nekajmesečnem raziskovanju, šivanju, oblikovanju in testiranju sta razvila prvo linijo Gina's Woofs opreme.

Malner Cider

Gost talkshowa bo tudi Boštjan Pečar, ki je ustvaril pijačo ter znamko Malner cider. Že kot otroka sta Boštjan in Maja staršema pomagala pri delu v sadovnjaku, zato sta velik del svojega otroštva preživela med krošnjami jablan. Po očetovi upokojitvi sta se odločila, da družinsko sadjarsko obrt dvigneta na višji nivo.

Ustvarila sta svojo blagovno znamko in predstavila novo osvežilno pijačo Malner cider. Njun cider je narejen iz domačih slovenskih jabolk, ki zorijo v sončnem nasadu na robu Brkinov.

Zagotovo gre za dve zanimivi ter inovativni podjetniški zgodbi, ki bosta pritegnili marsikaterega poslušalca. Vse študentke in študente vabijo, da se prijavijo na brezplačen dogodek. Vsi udeleženci bodo prejeli tudi paket praktičnih nagrad! Prijava je mogoča na tej povezavi. Več o dogodku si lahko preberete na spletni strani in Facebook strani ŠOUP.

O projektu, ki ga Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) organizira v sodelovanju s Primorskim tehnološkim parkom, je spregovoril sekretar za izobraževanje in študentsko svetovanje, Andrej Fras"Veseli me, da smo združili moči s Primorskim tehnološkim parkom in pripravljamo že drugi dogodek s podjetniško vsebino. Menim, da je v današnjem času to izjemno aktualna tematika za vse mlade, ki si želijo sami stopiti na podjetniško pot. Verjamem, da bo dogodek zanimiv in vabim vse študente, da se nam pridružijo. Skupaj prisluhnimo zanimivim podjetniškim zgodbam," je pozval Fras.