ZANEMARJENA PLAŽA V LUCIJI: Hrvaški lastniki Metropola: Ne komentiramo!

Piran

Težko je pričakovati dobre poslovne rezultate, če turistični ponudniki med seboj ne sodelujejo. Ena lastovka še ne prinese pomladi, pravijo, zgolj nekaj metrov neurejene obale pa lahko odžene marsikaterega turista. 

Foto: Facebook

Lucijčane tako v preteklih dneh močno razburja zanemarjeno stanje plaže s katero upravlja hotel Metropol, sicer v lasti hrvaških lastnikov Cavtat, ki spadajo v skupino Liburnia Riviera Hoteli.

Hrvaški lastniki od začetka leta, ko so dokončno prevzeli  hotele, zaradi svojega dela redno polnijo strani lokalnih časnikov. 

Plaža hotela Metropol je popolnoma prazna. Kako tudi ne bi bila, saj poleg betona in morja potencialnim kopalcem ne ponuja prav ničesar. Če se je piransko Okolje v preteklih letih potrudilo in povsem spodobno uredilo portoroško centralno plažo, zgledno urejene pa so tudi plaže v upravljanju večine ostalih hotelov, nekateri “solisti” še vedno mečjo izredno slabo luč na enega največjih turističnih biserov v Sloveniji.

Stanja plaže ne komentirajo in to v hrvaščini

Na hotel Metropol smo se obrnili z vprašanji, kako plažo vidijo sami in kako na njo gledajo njihovi gostje. Vprašali smo jih tudi, kako skrbijo za vzdrževanje plaže tekom turistične sezone in koliko so vložili v pripravo plažo pred pričetkom poletja. Zanimalo nas je tudi, kakšne načrte imajo s plažo v prihodnje in ali nemara res držijo govorice, da se je za upravljanje s plažo zanimala piranska občina, a do dogovora med lokalno skupnostjo in hoteli ni prišlo.

Hotelov naša vprašanja pretirano niso ganila. V kratkem sporočilu je Sonja Klingor v hrvaškem jeziku odgovorila, da na naša vprašanja nimajo komentarja. 

Deli novico:

res je |  08 .08. 2015 ob  16: 05
da je plaža že dolgo v takem stanju, prejšnjih lastnikov pa niste po zobeh vlačili...
Mortorož |  06 .08. 2015 ob  12: 04
Ze 30 let ta plaža je Eden drek in komad z daj so vam hrvati otprilike ti sto kar niste vide li 30 let
za kekca |  05 .08. 2015 ob  21: 41
Tudi v Luciji, v Metropolu so zahtevali, da bi morali zaposljeni govoriti v hrvaškem jeziku, eni so pokleknili, eni se pa ne dajo.

In ti so prvi v vrsti za izmišljene napake in odpoved. Zato da zaposlijo njihove. Hrano in potrošniški material dobavljajo iz hrvaške, najslabše kakovosti. itd. Pa itak naši vse prodajajo, samo da si trenutno napolnijo žepe. Boli jih za prihodnost
Wurz  |  04 .08. 2015 ob  11: 58
Ste HOTeli mafijo in plešimedota, zdej pa jih imate še za en mandat... Ta mandat bo ravno dovolj, da dokončno crkne slovenski primorski "biser ". Še malo plastike in cenenih sljastičar, pa lahko kar zapremo cestne odcepe in naredimo še dva pasova, da bodo turisti prej na hrvaškem.
ZUPAN OPATIJE |  04 .08. 2015 ob  07: 34
Je potem tudi vsega riv ker je tam plaza se bolj zanemarjena kjer so upravljalci hoteli Cavtat. Baje sta se lastnika koncno locila in sta si razdelila imetje. Zna bit da bo zdaj nekdo od njiju zacel gledat "kako ide biznis"!
luc |  31 .07. 2015 ob  08: 55
-1
plažo naj dajo Okolju, lepo urejena in čista.
Dajte |  30 .07. 2015 ob  22: 29
no kekci! Bossman,Meira,Šturla in ostali niso prav nič krfivi.Kriva je njihova stranka!!SD katero vztrajno volijo(voli)piranski povprečen volilec.lp
hotelir |  30 .07. 2015 ob  18: 06
-2
Več kot trideset let sem zaposlen v turizmu in takšnega arogantnega odnosa lastnika hotela še nisem doživel! Sprašujem gospoda župana Bosmana zakaj ne ukrepa!!!!! Sramota za Portorož in piransko občino!!!
Župan!!! |  30 .07. 2015 ob  16: 16
je prišla tudi vaša ura za odstop... vse predvolilne obljube...do zdaj nič niste naredili...freewifi, terme itd itd :)
kekci |  30 .07. 2015 ob  13: 28
Kolikor vidim, pišejo na sedež firme, ki je v Hr, normalno, da nazaj odgovarjajo v hrvaščini, v Hr je uradni jezik hrvatski, ne slovenski; ko bi firma v Slo odgovajala na novinarska vprašanja npr. Večernjega lista v hrvaščini, bi se pa isti kekci razburjali, kako to da slo firma odgovarja nazaj v tujem jeziku, seveda če pi pisali v nekem exyu jeziku, po nemško nebi bilo problema, a ne Kekci
Portorož |  30 .07. 2015 ob  13: 08
Pokažite še ostale črne točke Portoroža...plevel po cvetličnih gredah, smeti, propadajoča infrastruktura, stojnice z kitajsko robo, plakati nalimani vsepovsod..
koprčan |  30 .07. 2015 ob  12: 33
me prav čudi, da se ni oglasila še italijanska manjšina, ker odgovor ni napisan niti v slovenščini kaj šele v italijanščini!!!
Marko Gregorcu, pa priporočam, da jih še enkrat vpraša isto še v angleščini in francoščini in sicer tako dolgo dokler ne bodo odgovorili v slovenščini!
1