ŽAN LUKA ZELKO NA STOPNIČKAH: V Marseillu osvojil bronasto medaljo (VIDEO)

Slovenija

Slovenski jadralec Žan Luka Zelko je tekmo svetovnega pokala v Marseillu končal na tretjem mestu v olimpijskem razredu laser.

Finale svetovnega pokala se je končal z brezvetrjem, ki je organizatorje prisilil k odpovedi regate za medalje; Zelko je tako ostal na tretjem mestu, ki ga je imel po devetih preizkušnjah, za zmagovalcem Giovannijem Coccolutom iz Italije je zaostal tri točke.

Zelko je med zgolj sedmimi udeleženci v razredu laser s petega napredoval na tretje mesto, potem ko je predzadnji dan dvakrat zmagal in bil četrti. Coccoluto pa je takrat na drugo mesto potisnil Ryana Loja iz Singapurja, ki je pred tem vodil vse dni tekmovanja.

Na tekmi v Marseillu je nastopil tudi Toni Vodišek, ki je po 16 plovih in petem dnevu med 20 kajtarji ostal četrti. V zadnji regati za medalje je bil tretji, dobil pa jo je Francoz Nicolas Parlier, ki je bil tudi prepričljivi zmagovalec.

Žan Luka Zelko in Toni Vodišek

Najboljši slovenski jadralki zadnjega obdobja Tina Mrak in Veronika Macarol nista nastopili v Marseillu. Nastop sta izpustili zaradi priprav na tekmovanja na Japonskem, kjer ju avgusta čaka svetovno prvenstvo razreda 470, predolimpijska regata in za konec še uvodna tekma novega cikla svetovnega pokala.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija