ZAMUDE V UROLOGIJI: V Izoli uvedli dodatno ambulanto

Izola

V Splošni bolnišnici Izola (SBI) so potrdili določene zamude na urološkem oddelku po smrti zdravnika konec avgusta. Zamude se sicer nanašajo samo na paciente, ki so bili naročeni do začetka septembra, zadeve pa rešujejo z odprtjem dodatne ambulante ob ponedeljkih popoldne.

Obseg dela na urološkem oddelku je enak, imajo pa trenutno za enak obseg dela enega zdravnika manj. Zamude zaradi tragičnega dogodka - omenjeni zdravnik je padel kot žrtev napadalca s pištolo, ki je ubil še policista - se sicer nanašajo samo na paciente, ki so bili naročeni v obdobju od dogodka pa do začetka septembra in so jim odpadli pregledi, so za STA pojasnili v bolnišnici.

"Zadeve rešujemo tako, da smo odprli dodatno ambulanto v ponedeljek popoldan," so dodali. Obenem se dogovarjamo z urologi iz Slovenije oz. drugih slovenskih bolnišnic, da bi odprli še dve dodatni ambulanti.

Kot so ob tem ugotavljali v SBI, v naši državi ni dovolj urologov, zato se bo treba ozreti v bližnjo in širšo okolico, kar pa za seboj povleče določene postopke: "Pričakujemo, da bomo pred koncem letošnjega leta težko prišli do nove zaposlitve za nedoločen čas."

Kot so opozorili, bi sicer morali v dejavnosti urologije zaposliti najmanj pet zdravnikov, da bi lahko opravljali specialistične ambulante in operativno dejavnost, ob tem pa tudi redno zagotavljali dežurstvo urologa.

V SBI so poleg tega izpostavili, da se s tovrstno težavo ne soočajo samo oni, pač pa so zamude na urologiji v Sloveniji širši problem, ki bo rešen, ko bo dovolj urologov.

Deli novico:

Ta, ki ohranja čiste misli in dejanja, |  19 .09. 2016 ob  11: 36
UŽIVA NEBESA NA ZEMLJI. Kitajska modrost.
drita v čelo |  19 .09. 2016 ob  08: 29
Če bi rabil direktorja bolnišnice, ali kakšnega drugega zelo dobro plačanega delovnega mesta, bi se to odvijalo zelo hitro, skoraj hitreje kot misel. No, tudi urologa se da dobiti prav na hitro....samo za kakšno ceno, ampak, izgleda, da ni interesa.