ZAMISEL, KI JE PADLA NA PLODNA TLA: Množična udeležba študentov na Istrskem maratonu

Koper

Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP) in Univerza na Primorskem (UP) vsako leto sodelujeta v vrsti domačih in mednarodnih športnih projektov. Letos se bo pestri paleti aktivnosti pridružila množična skupinska udeležba študentov na 6. Istrskem maratonu. Študente-maratonce je ta teden sprejel tudi rektor UP prof.dr. Dragan Marušič.

Na UŠZP  so letos pripravili poseben projekt, da bi lahko vsi študenti-tekači UP na 6. Istrskem maratonu nastopili kot enotna organizirana skupina. Zamisel je padla na nepričakovano plodna tla, saj se je za sodelovanje prijavilo 91 mladih ljubiteljev teka.

Tudi zato je akcijo z zadovoljstvom podprlo vodstvo UP, tekače pa je osebno sprejel in nagovoril rektor UP prof.dr. Dragan Marušič. Rektor se sicer že vrsto let ukvarja s tekom in je v preteklosti že pretekel polovični maraton, tako da je pred skupinskim fotografiranjem pred poslopjem UP študentom razkril tudi nekaj uporabnih tekaških nasvetov.

V nedeljo, 14. aprila, bo velika skupina, ki jo bo poleg tekačev in njihovih spremljevalcev dopolnila še spremljevalna ekipa UŠZP-ja, med množico 5000 ljubiteljev teka lepo prepoznavna v barvah primorske univerze.

Tekači UP bodo na dan tekmovanja skupaj pretekli 1433 kilometrov, kar se bo pretvorilo v sredstva za dober namen. Trgovska družba Hofer bo namreč za otroke pod okriljem projekta Botrstvo darovala 10 centov za vsak pretečeni kilometer v okviru akcije '1,2,3, GREMO'.

Na 10 km dolgi trasi rekreativnega teka bo teklo 53 študentov-tekačev, na polmaratonu bo sodelujočih 33, medtem ko se bo 5 študentov UP podalo na start 42,195 km dolge trase klasičnega 6. Istrskega maratona. Vsekakor, da bo po dobrem mescu organiziranih priprav, vsak izmed njih dosegel svojo osebno zmago.

Deli novico: