ZAMIK: Izolsko urgenco bodo odprli šele februarja

Izola

Na torkovem sestanku ministrstva za zdravje in vodstvo Splošne bolnišnice Izola (SBI) so sprejeli odločitev, da bo urgentni center Izola svoja vrata odprl konec februarja 2016. Kot so danes pojasnili iz SBI, je bil namreč vložen zahtevek za revizijo, zato je prišlo do manjšega terminskega zamika pri dobavi pohištvene opreme.

Postopek izbora dobavitelja je zdaj zaključen, dobavitelj pa bo manjkajočo opremo namestil v najkrajšem možnem času, so še dodali.

Uradno odprtje izolske urgence je bilo sicer predvideno za prihodnji teden. V SBI sicer zagotavljajo, da prestavitev otvoritve in začetek delovanja urgentnega centra Izola ne vplivata na uspešnost projekta, saj je ministrstvo uspešno izčrpalo vsa razpoložljiva evropska sredstva, ki so bila namenjena temu projektu.

Konec februarja vse na enem mestu

Konec februarja bo tako na enem mestu na voljo vsa strokovna medicinska pomoč in diagnostika, ki bo pomembno izboljšala kakovostno in varno oskrbo pacientov, ki potrebujejo nujno medicinsko pomoč, so še dodali.

Odprtje izolskega urgentnega centra je doživelo več zamikov. Ob položitvi temeljnega kamna pred skoraj natančno letom dni so konec gradnje napovedovali za letošnji september, nazadnje je bila slavnostna otvoritev centra predvidena za prihodnjo sredo. Nov urgentni center, katerega vrednost je okoli 5,6 milijona evrov, bo sicer pod eno streho združil centralno urgentno službo, prehospitalno enoto in sedanjo urgenco.

Deli novico:

zoran13 |  28 .12. 2015 ob  16: 47
V letošnjem letu so vsi zaposleni s strani direktorja dobili Božičnico v višini 39€ in nove uniforme ter novo obutev, kar se je pripetilo prvič po mnogih letih. Iskrene čestitke celotnemu kolektivu in veliko zdravja ter poslovnih uspehov še naprej v novem 2016!
@zanimivo |  19 .12. 2015 ob  09: 51
Pokliči tvojega Boga, ko boš polomljen...bo en manj v čakalni vrsti.
ZANIMIVO!!! |  17 .12. 2015 ob  16: 49
-3
Glavna telefonska številka SP IZOLA, Policija, Občina, Taxi, celo Gasilci v izolski občini in koprski nekod imajo številko 666, satanovo številko. Kot je zapisano v Razodetju 13. poglavje, tako se dogaja tu. Same satanove lutke tej ateisti, mah. Jah