ŽALOSTNA VEST IZ FILMSKEGA SVETA: Umrl je Davor Janjić, znan po vlogi Seada v Outsiderju

Kronika

Umrl je filmski in televizijski igralec Davor Janjić. Zaigral je v nekaterih opaženih filmih ob koncu jugoslovanske kinematografije, kot je Življenje s stricem Krsta Papića. V začetku 90. let je živel v Londonu, od leta 1997 pa je živel in deloval v Sloveniji. Zaigral je tudi v slovenskih filmih Outsider in Petelinji zajtrk.

Umrl je pri svojih 53 letih, po prvih informacijah pa je preminil v ponedeljek v Beogradu, poroča portal banjaluka.net.

Janjić se je rodil v Tuzli 18. novembra 1969. Študiral je filmsko igro v studiu za mlade igralce in na akademiji dramskih umetnosti v Sarajevu. Bil je član Odprte scene Obala Sarajevo in najmlajši član Ateljeja 212 v Beogradu.

Nastopil je v filmih držav nekdanje Jugoslavije. Svoje pomembnejše vloge je odigral med drugim v filmih Še tisti kanček duše (Ono malo duše) Življenje s stricem, Belle Epoque, Čaruga, Oslovska leta in Duhovi Sarajeva. Za vlogo v filmu Življenje s stricem je bil nagrajen na filmskem festivalu v Montrealu.

Po vojni v nekdanji Jugoslaviji je dobil ponudbo za slovenski film Outsider Andreja Košaka. Zaigral je tudi v Petelinjem zajtrku Marka Naberšnika.

Zbogom Sead. Tvoj Andrej

Posted by Andrej Kosak on Tuesday, November 29, 2022

Od igralca se na družbenih omrežjih poslavljajo številni kolegi, posvetilo mu je na Faceboooku namenil tudi Košak, ki je zapisal: "Zbogom Sead. Tvoj Andrej." Sead je bil namreč glavni lik v Outsiderju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija