ŽALIL JE SODNIKA SKOMINO: Brazilskemu zvezdniku naložili tri tekme kazni

Svet

Brazilski zvezdnik Neymar je s strani Evropske nogometne zveze dobil tri tekme prepovedi nastopanja na tekmah lige prvakov zaradi neprimernih objav na socialnih omrežjih po izpadu njegovega kluba, Paris St. Germaina, v osmini finala lige prvakov proti Manchester Unitedu. Pravico 6. marca je delila sodniška ekipa z Damirjem Skomino na čelu.

Neymar tedaj ni bil v postavi Parižanov, saj je bil poškodovan, bes in žalost po šokantnem izpadu - ManU je v Parizu zmagal s 3:1, pa je izlil na Instagram. Uefa ga je v prvi vrsti kaznovala zaradi zapisa "to go fuck yourselves" (v prenesenem prevodu "jebite se").

Neymar je bil kaznovan zaradi "žaljivega/neprimernega odnosa do uradni oseb," je v sporočilu za javnost zapisala Uefa.

Sedemindvajsetletnega Brazilca je zmotila odločitev Damirja Skomine v izdihljajih tekme, ko je Slovenec po ogledu video posnetka zaradi igranja z roko dosodil enajstmetrovko za Manchester United.

"To je sramota. Štirje fantje, ki ne razumejo nogometa, so si po TV ogledali počasen posnetek," je še na Instagramu zapisal Neymar.

Brazilec je bil po tekmi bojda tako besen na sodnike, da so ga varnostniki in zaposleni v PSG komaj zadržali, da ni vdrl v sodniško slačilnico in obračunal s slovensko sodniško četverico.

Enako kazen kot Neymar, ki bo v naslednji sezoni manjkal na polovici tekem PSG v skupinskem delu, je lani dobil tudi njegov zdajšnji soigralce, vratar Gianluigi Buffon. Kot član Juventusa se je Buffon tedaj po izpadu proti Real Madridu znesel nad angleškim sodnikom Michaelom Oliverjem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija