ZALEZOVAL 13-LETNO DEKLICO: Kriminalisti doma našli 'arzenal' otroške pornografije

Kronika

Pred ljubljanskim okrožnim sodiščem sodijo 43-letnemu Primožu Burgerju iz Ljubljane, ki je obtožen zalezovanja 13-letne deklice.

Dogodki segajo v leto 2013, ko naj bi Burger 13-letnici pričel po Facebooku pošiljati sporočila. Naslednje leto naj bi ji pisal, da sta prijatelja in sporočilom prilagal fotografije nje in njene sestre, ki jih je našel na spletu. Sporočil naj bi bilo več kot 100.

Ponujal naj bi ji pomoč pri učenju, ji opisoval svoje sanje, pošiljal poljube, ji pisal, da je "seksi, fatalčica, predrznica, sladka nagica, porednica, kačica". Pisal naj bi ji o tem, kje jo je videl in da hodi okrog njene šole, da bi jo srečal.

Do jeseni 2015 naj njegovih sporočil ne bi odpirala, nato pa se je odločila povedati staršem, kaj se dogaja. Zaključila je šolanje na osnovni šoli in pričela obiskovati gimnazijo, on pa naj bi jo še naprej nagovarjal, da se sestaneta, ker jo želi fotografirati.

Februarja 2016 naj bi ji na polici domače hiše pustil knjigo Prva ljubezen, naslednji mesec naj bi prišel pred njeno hišo, čakal naj bi jo tudi pred gimnazijo. Pred šolo naj bi mu dejala, da jo pusti na miru, ker je njegovo početje nezdravo. Njeni starši so ga nato prijavili policiji.

Med hišno preiskavo so kriminalisti na njegovem domu zasegli več kot 5000 fotografij golih otrok, nekatere naj bi nastale v različnih obmorskih mestih na Hrvaškem. 252.000 fotografij spolno zlorabljenih otrok, 439 videoposnetkov otrok z nudističnih plaž, v fotoaparatu pa datoteke mlajših otrok, posnetih med športom.

43-letni Burger naj bi se v času, odkar je v kazenskem postopku pred sodiščem, ponovno vpisal na Fakulteto za matematiko in fiziko v Ljubljani, obiskoval naj bi 3. letnik študija. Živel naj bi doma pri starših, ki ga tudi finančno podpirata.

Sojenje, ki poteka že dve leti in pol, se bo nadaljevalo aprila.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija