ZAKLJUČIL SE JE VELIKONOČNI ROKOMETNI TURNIR KOPER CUP 2023: 1.200 mladih športnikov se vrača domov (FOTO)

Koper

Zaključil se je sedmi velikonočni turnir Koper cup 2023. Po treh letih so se v Koper vrnili mladi rokometaši, mlajši od letnika 2006. Turnirja se je udeležilo preko 1.200 mladih športnikov. 91 ekip iz šestih držav (Italija, Avstrija, Belgija, Slovaška, Hrvaška in Slovenija) se je v petek zbralo v Istri in se merilo na sedmih prizoriščih (dve igrišči v Areni Bonifika, telovadnice OŠ Koper, STŠ Koper in OŠ Antona Ukmarja, dvorani v Kraški in Livadah v Izoli ter Modra dvorana na Kozini). Dekleta so tekmovala v petih, fantje pa v šestih starostnih kategorijah.

Poleg tekmovanja je seveda pomembno tudi druženje mladih športnikov. Že v petek so takoj napolnili tribune Arene Bonifika, kjer so spremljali derbi slovenskega 21. kroga državnega prvenstva med domačim Koprom in Gorenjem iz Velenja. V soboto zvečer pa so zbrali na zabavnem večeru v Taverni, kjer so se zabavali in pomerili tudi v svojih pevskih sposobnostih – karaokah.

Udeleženci so bili nastanjeni po hotelih, hostlih in drugih namestitvenih kapacitetah v Izoli, Kopru in Ankaranu. Organiziran so imeli brezplačni avtobusni prevoz od Belvederja nad Izolo do Debelega rtiča, kjer je prenočevalo kakšnih 300 udeležencev, pa do vseh tekmovalnih prizorišč.

Turnir se je zaključil danes s finalnimi tekmami brez skupne podelitve priznanj. Podelitve so bile opravljene sproti po vsaki finalni tekmi oz. po zaključku tekmovanj po skupinah. Najboljše tri ekipe so tako prejele medalje in pokale.

"Prireditev je potekala brez zapletov, pa čeprav je to ogromen logistični zalogaj, pripraviti toliko tekem v tako kratkem časovnem okviru. Tekme so bile razpršene po Obali in na Kozini, Veliko truda je bilo potrebnega z usklajevanjem prevozov, večina udeležencev pa je navajena tudi po podobnih turnirjih po Evropi, da je to del tekmovanja in da se morajo prilagoditi in voziti okoli od prizorišča do prizorišča. Odličen obisk Koper cup-a je tudi napoved, da bo tudi na Eurofestu julija veliko ekip. Počasi že zaključujemo prijave, saj so kapacitete skorajda zasedene. Pohvalimo pa se lahko, da se bodo letos poleti ponovno v Slovenijo vrnile ekipe s Tajvana. Položaj se je umiril tudi pri njih in pred dnevi smo prejeli prijavo devetih ekip," je povedal po turnirju organizator Tone Barič.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija