ZAKLJUČIL SE JE TURNIR KOŠARKE 3X3 V PORTOROŽU: Slovenija je osvojila tretje mesto (FOTO)

Piran

S finalno tekmo med Srbijo in Kanado se je v Portorožu zaključil mednarodni turnir v košarki 3x3. Slovenija je na tekmi za tretje mesto premagala reprezentanco Katarja.

Od pričakovanega obračuna med prvim nosilcem turnirja Srbijo in Slovenijo tako ni prišlo. Slovenija si je včeraj z dvema zmagama  priigrala uvrstitev v polfinale, kjer so Adin Kavgič (v postavi je zamenjal Anžeta Srebovta), Gašper Ovnik, Boris Jeršin in Mensud Julević po podaljšku (20:18) priznali premoč Kanadi. Odločilen je bil slabši uvod v tekmo, ko so Kanadčani povedli s 7:1. Slovenska igra je v nadaljevanju stekla, prednost utrujenih Kanadčanov se je topila. Kanadčani so zapravili zadnji napad v rednem delu in v podaljšku prvi zadeli. Po izenačenju Ovnika na 18:18 je včeraj izjemno razpoloženi Steve Sir prek roke zadel met za dve točki, ki je odločil polfinalno tekmo.

Na tekmi za 3. mesto je Slovenija brez težav premagala reprezentanco Katarja z rezultatom 21:9.

Reprezentant Adin Kavgić je po zaključku povedal: "Na turnirju smo odigrali tri dobre in kvalitetne tekme. Pred domačimi navijači smo si želeli osvojiti turnir, a nam je načrte v polfinalu prekrižala Kanada z zelo dobro strelsko predstavo. Glede na to, da so nastopili s tremi košarkarji, smo po slabšem začetku verjeli, da se lahko vrnemo v igro. Na koncu je bila sreča na njihovi strani, smo se pa vsem prisotnim na tej idilični lokaciji oddolžili z zmago proti Katarju. Na tem mestu bi pohvalil organizatorje za vrhunsko izpeljan turnir."

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija