ZAKLENIL SE JE V VOZILO IN ZBEŽAL: Novogoriški policisti so mu sledili v Italijo, tam jim je poskusil uiti tudi peš

Kronika

Včeraj, 21. decembra, zjutraj so novogoriške policiste obvestili o sumljivih osebah in vozilu na območju naselja Šmartno v Občini Brda. Na kraj so bili napoteni novogoriški policisti, ki so včeraj ob 6.48, v omenjenem naselju izsledili osebno vozilo znamke Lancia, italijanskih registrskih številk, ki je bilo ustavljeno v bližini ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš. Policista PP Nova Gorica sta pristopila do vozila z namenom izvedbe postopka oz. ugotavljanja identitete voznika tujega avtomobila in sopotnikov. Takrat še neznani voznik avtomobila ni upošteval ukaza policista, naj pokaže ustrezne dokumente in se je v nadaljevanju postopka zaklenil v vozilo, nato pa mu je s kraja varnostnega dogodka z vozilom uspelo zbežati proti glavni cesti za naselje Dobrovo.

Policijska patrulja je pobeglega voznika takoj zatem začela zasledovati od kraja varnostnega dogodka preko naselja Dobrovo v smeri naselja Ceglo. Policisti so ga med vožnjo pravilno ustavljali na predpisan način (s prižganimi modrimi rotacijskimi lučmi in kratkim zvočnim signalom – sireno), vendar tega voznik ni upošteval in je med bežanjem pred policisti oz. med vožnjo storil tudi več hujših cestnoprometnih prekrškov (vožnja po nasprotnem smernem pasu, prehitevanje kljub nasproti vozečim vozilom, neupoštevanje zvočnih in svetlobnih znakov, s katerim so ga ustavljali policisti).

Zasledovani oz. pobegli voznik je zatem nadaljeval z objestno vožnjo čez slovensko-italijansko državno mejo po okoliških vaseh na območju Italije, policisti pa so nadaljevali z zasledovanjem. O celotnem dogajanju so bili sproti obveščeni tudi policisti OKC PU Nova Gorica, ki so o varnostnem dogodku obvestili tudi varnostne organe v Italiji.

Pobegli voznik se je po objestni vožnji naposled ob 7. uri zaustavil v naselju Corno di Rosazzo, izstopil iz vozila in skušal peš zbežati. To mu ni uspelo, saj so ga novogoriški policisti kmalu zatem prijeli in ga že po nekaj minutah izročili v nadaljnji postopek italijanskim varnostnim organom (karabinjerji). V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da je vozilo vozil 32-letni državljan Italije, v tujem avtomobilu je bila tudi 29-letna sopotnica, prav tako državljanka Italije. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je bilo osebno vozilo znamke Lancia, s katerim je 32-letni voznik bežal pred slovenskimi policisti, pred nekaj tedni ukradeno na območju Italije.

Policisti PP Nova Gorica bodo zoper 32-letnega Italijana uvedli obdolžilni predlog na pristojno sodišče zaradi storitve več kršitev prometne zakonodaje in zakona o varstvu javnega reda in miru.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija