ZAKAJ V KOPRU NI VEČ ODPRTE KUHNE: Jo na Obali sploh lahko še pričakujemo? (ANKETA)

Koper

Kljub različnim kulinaričnim festivalom, ki jih v toplejših mesecih gostijo obalna mesta, nekateri še vedno sanjajo o Odprti kuhni. Ta priljubljena kulinarična tržnica je v Kopru brbončice obiskovalcev prvič razvajala 1. septembra 2015, oktobra 2019 pa smo na Carpaccievem trgu še zadnjič lahko uživali v dobrotah številnih ponudnikov. Pozanimali smo se, zakaj je 'izginila' in ali jo lahko na Obali sploh še pričakujemo.

Odprta kuhna je v Kopru gostovala skupno petnajstkrat, nazadnje oktobra 2019, nato pa 'izginila'. Sprva je bila za to edina logična razlaga epidemija covida-19, a se kulinarična tržnica na Carpacciev trg ni vrnila niti po odpravi vseh protikoronskih ukrepov. Vsak petek med marcem in oktobrom sicer poteka na Pogačarjevem trgu v Ljubljani, ob sobotah pa gostuje po Sloveniji, letos na primer v Novi Gorici in Vipavi, Novem mestu, Slovenj Gradcu ter na Ptuju. Bo karavana letos ponovno prispela tudi na slovensko obalo?

Kot so nam pojasnili organizatorji, imajo za gostovanja na voljo približno deset sobot na sezono. Letos poleg rednih petkovih dogodkov v Ljubljani in sobotnih gostovanjih po državi pripravljajo še festival Pivo & Burger Fest v Ljubljani, Novem mestu, Novi Gorici in na Ptuju ter ljubljanski festival džina Brino. "Letošnjo sezono imamo tako že povsem polno, zato za letos novih lokacij ne načrtujemo," pravijo.

BONUS VIDEO: Goran Lukič o "novodobnem suženjstvu" na Kozini, vložili so kazensko ovadbo

Interesa za Odprto kuhno na Obali očitno ni

Kako to, da Odprta kuhna gostuje recimo v dveh krajih na Severnem Primorskem in nikjer v Slovenski Istri? Očitno je krivo pomanjkanje interesa. Organizatorji namreč pri izbiri lokacij upoštevajo veliko različnih dejavnikov, med njimi interes in podporo občin, interes in časovne možnosti za gostovanja naših gostinskih ponudnikov, interes obiskovalcev ter prostorske in infrastrukturne kapacitete.

"Hkrati skušamo sezono zasnovati tako, da z gostovanji Odprte kuhne pokrijemo različne konce države. Tako imamo letos v zahodnem delu Slovenije dve lokaciji (Novo Gorico in Vipavo), eno na jugovzhodu (Novo mesto) in dve na severovzhodu (Slovenj Gradec in Ptuj). Lokacije občasno menjamo, tako smo, denimo, čisto prvič gostovali izven Ljubljane leta 2014 v Slovenj Gradcu, kamor smo se ponovno vrnili lani," nam je pojasnila Špela Verbič, tiskovna predstavnica Odprte kuhne.

Kot je še dodala, ostajajo odprti tudi za nove, druge možnosti, vključno z gostovanjem na Obali, "vendar, kot rečeno, za to v letošnji sezoni nimamo več prostih možnosti".

Kakšno pa je vaše mnenje? Si želite, da se Odprta kuhna vrne v  Slovensko Istro? Odgovorite v naši anketi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
max |  10 .06. 2022 ob  20: 26
res čudno, da se nekdo ne najde in organizira odprto kuhinjo v Kopru, glede na to da ljudje z veseljem jedo nekvalitetno drago hrano iz kartonov z lesenim priborom. Bljack!!!altrokejQuery1123018978298365995694_1654885458099??
alfa |  09 .06. 2022 ob  18: 06
v kopru več ali manj ni nič,...ni tako kot včasih...
hribi |  09 .06. 2022 ob  17: 30
Bolj kot nam bi to vprašanje morali postaviti županu in njegovim poslovnim stikom z obstoječimi ponudniki oz njegovimi podpornikom na volitvah.