ZAKAJ SO V NEKATERIH KRAJEVNIH SKUPNOSTIH V KOPRU DVAKRAT VOLILI ČLANE? Stroški, ki jih krijejo davkoplačevalci

Koper

Na naše uredništvo se je obrnila bralka, ki se sprašuje, zakaj so bile minulo nedeljo spet oziroma še drugič volitve za člane svetov krajevnih skupnosti (KS). Razlago je poskušala najti na spletu v poročilu Mestne občine Koper, kjer pa "niso natančno navedli, zakaj". Predvideva, da je prišlo do ponovnih volitev zaradi nepravilnosti pri štetju ali na volišču. Vprašanje si postavlja predvsem v luči ponovnih stroškov, ki jih iz svojih žepov krijejo davkoplačevalci.

"V KS Olmo-Prisoje je občinska volilna komisija razpisala naknadne volitve za člane sveta krajevnih skupnosti, saj za redne volitve, ki so potekale 20. novembra, za določene volilne enote v tej krajevni skupnosti ni bilo predlaganih kandidatov oziroma ni bilo predlaganih toliko kandidatov, kot se jih voli v volilni enoti," pojasnjujejo na koprski mestni občini.

V KS Olmo-Prisoje za redne volitve namreč ni bilo predlaganih dovolj kandidatov v kar treh volilnih enotah: 1, 2 in 5.

Zakon o lokalnih volitvah namreč določa, da se morajo naknadne volitve opraviti v 30 dneh od dneva, ki je določen za glasovanje na rednih volitvah (če v volilni enoti ni bilo izvedeno glasovanje na dan, ki je določen za redno glasovanje).

KS Olmo-Prisoje niti ni bila edina, kjer je bilo minulo nedeljo potrebno ponovno opraviti volitve za člane krajevnih skupnosti. V KS Črni Kal so volili člane v štirih volilnih enotah, v KS Gračišče v dveh volilnih enotah, prav tako v KS Dekani. V KS Pobegi-Čežarji, KS Sveti Anton, KS Vanganel in KS Za gradom so volili člane v eni volilni enoti, v KS Škocjan pa v treh.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  06 .12. 2022 ob  12: 10
11
Slovenske ovce bolj kot jih briješ bolj so srečne. To je posebna sorta. Šestkrat v enem letu gremo na volišča samo v oslovski deželi imenovani SLOVEnija.