ZAKAJ PIRANSKO OBČINO NAENKRAT ZANIMA SALOMONOV LOKAL? Danes se bodo udeležili dražbe nepremičnine

Piran

Piranski župan Đenio Zadković je včeraj sklical izredno sejo občinskega sveta, na kateri je od svetnikov dobil soglasje, da se občina lahko udeleži dražbe nepremičnine v Piranu, na Ulici Toneta Tomšiča 26. Kot smo izvedeli, gre za gostinski lokal Bojana Salomona, tik ob vhodu v mesto. Dražba bo danes ob 15. uri.

Na občini so nam potrdili, da so včeraj na izredni seji svetniki z veliko večino potrdili, da se lahko Občina Piran udeleži dražbe, na kateri bo stečajni upravitelj poskusil prodati omenjeni lokal. Zanimalo nas je, kako to, da občino zanima ta nepremičnina in do katere cene so pripravljeni dražiti, a so nam odgovorili, da glede na to, da dražba še ni zaključena, težko postrežejo s podatki, kakšne načrte ima Občina Piran v smislu ureditve omenjene nepremičnine.

Nam je pa v telefonskem pogovoru vodja odnosov z mediji na piranski občini Bruno Kuzmin dejal, da gre za lokal na vrhunski lokaciji, zraven ima občina v lasti še stanovanje. Ravno zato, da zaokrožijo to nepremičninsko investicijo, so po njegovih besedah svetniki tudi dali soglasje za udeležbo na dražbi.

Gre sicer za lokal razvpitega poslovneža Bojana Salomona, ki je v osebnem stečaju. Zgodba se vleče že nekaj let, v tem času pa se je moral zamenjati tudi Salomonov stečajni upravitelj. Salomon je namreč oddajal večstanovanjsko hišo s šestimi luksuznimi apartmaji na Dantejevi ulici turistom, nekdanji stečajni upravitelj pa je takrat ves čas zatrjeval, da v stečajnem postopku ni prihodkov.

Za lokal Casa Nostromo, ki je zdaj predmet dražbe, je sprva nekdanji upravitelj zahteval le 800 evrov mesečne najemnine, a je Banka Koper, sicer prvi upnik v stečajnem psotopku, protestirala, da gre za bistveno prenizek znesek. Kot je pred štirimi leti poročalo Delo, je sodni cenilec Marko Klokočovnik gostinski lokal ocenil na 256.000 oziroma likvidacijsko vrednost 201.000 evrov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija