ZAKAJ KOMUNALA IZOLA POSTAVLJA TABLE OB DIVJIH ODLAGALIŠČIH? Tale se je znašla na Belvederju (FOTO)

Izola

Na družbenem omrežju je zaokrožila fotografija divjega odlagališča ob cesti na Belvederju v Izoli, ob katerem stoji tabla Komunale Izola z obvestilom. Na Komunalo smo vprašali, kakšen je namen tovrstnih tabel. 

Na Komunali Izola pravijo, da je namen takšnih tabel javnost seznaniti, da je divje odlagališče identificirano in v reševanju. S tem, ko ga označijo, želijo poudariti, da je tovrstno ravnanje posameznika nedopustno. Na tabli je navedena telefonska številka, na kateri občani lahko dobijo dodatna pojasnila glede možnosti pravilnega odlaganja oz. prevzema odpadkov, ki jih ponuja Komunala Izola.

"Lepote Izole", lepšega mesta ni mogel najti

Objavil/a Strunjan dne Nedelja, 18. december 2022

Na vprašanje, ali jih je na odlagališče opozoril občan, na Komunali odgovarjajo, da so nanj naleteli med rednim terenskim pregledom stanja cest. Bolj zanimivo je, da so bili včeraj odpadki odstranjeni. Kdo jih je odstranil, na Komunali ne vedo.

V izolski občini je trenutno identificiranih 16 aktivnih divjih odlagališč na občinskih, zasebnih in državnih zemljiščih. Vsa so bila prijavljena Medobčinskemu inšpektoratu in Inšpektoratu RS za okolje in prostor. Večina se nahaja na območju podeželja, dve pa na obrobju mesta

Na divjih odlagališčih so najpogosteje odvrženi gradbeni odpadki. 

Na Komunali brez posredovanja inšpekcijske službe odkrijejo in uspešno rešijo približno 20 odstotkov obravnavanih primerov. Pri odkrivanju tovrstnega početja lahko pomagajo tudi občani in sicer tako, da sami podajo prijavo s čim več informacijami na Komunalo, na Medobčinski inšpektorat ali na Inšpektorat RS za okolje in prostor.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ZigaZois |  23 .12. 2022 ob  16: 49
-3
Ni za se čudit.
Plačuješ odvoz smeti in kot vzoren občan odpelješ gradbeni material na deponijo pa ti hočejo zaračunati čeprav je razvidno po količini, da obnavljaš eno sobo ali kopalnico. Saj je razumljivo, da gradbena podjetja plačajo za kaj takega a naša komunala zaračunava tudi občanom, ki že plačujejo odvoz in predelavo odpadkov. Tej so vsaj bli vljudni in niso nafilali kontejnerje za komunalne odpadke.