Zahodno Slovenijo je streslo!

Kronika

Potresni sunek z epicentrom v severni Italiji je čutil tudi dobršen del Slovenije.

potres2

Ob 9.04 je Slovenijo stresel potresni sunek. Kot vse kaže je epicenter potresa bil v severni Italiji, sunek pa so čutili po celotni severni Italiji, od Milana do Trevisa. Epicenter je bil v okolici Modene, streslo naj bi z magnitudo 5,8 po Richterjevi lestvici. Streslo je tudi slovensko Istro, o sunkih pa poročajo tudi iz Jesenic, Ljubljane, Nove Gorice in Škofje Loke. Podatkov o kakršnikoli škodi za enkrat še ni. 

Dopolnjeno ob 9.26:

Agencija Republike Slovenije za okolje, Urad za seizmologijo in geologijo sporoča, da so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili v torek, 29. 5. 2012 ob 9. uri in 0 minut močan potresni sunek. Po preliminarnih podatkih Evropsko-mediteranskega seizmološkega centra (EMSC) je bilo žarišče potresa 300 kilometrov jugozahodno od Ljubljane, v bližini Modene. Preliminarno ocenjena magnituda potresa je bila 5,8.
Ocenjujemo, da intenziteta (učinki) potresa na ozemlju Slovenije ni presegla IV stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98). Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci po vsej državi.

V Modeni, kot kaže, ni prišlo do večje škode (sodeč po posnetkih videokamer, ki snemajo mesto v živo). Slike si lahko ogledate s klikom na to povezavo

Deli novico:

Boškarinček |  29 .05. 2012 ob  09: 46
Me je streslu ko osla