ZAHODNI SLOVENIJI PRETIJO MOČNI NALIVI: Padavinske vode bodo zastajale, pretoki rek bodo veliki

Slovenija

V slovenskem Primorju bo danes deloma sončno, nato se bo oblačnost povečala. Zvečer in v noči na četrtek se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte. Opozorilo: v četrtek popoldne, zvečer in v prvem delu noči na petek se bodo predvsem v zahodni Sloveniji pojavljali močni nalivi.

Danes čez dan se bo oblačnost povečala, zvečer in v noči na četrtek se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte. Najvišja dnevna temperatura v slovenskem Primorju bo do 21 stopinj Celzija. Popoldne bo pihal šibak veter spremenljivih smeri. Morje bo mirno do rahlo vzvalovano (1-2), vidljivost bo nad 10 km.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, tudi nevihtami. Padavine bodo pogostejše in močnejše v zahodnih krajih. Pihal bo veter vzhodnih smeri, ob morju se bo zvečer okrepil jugo. Jutranje temperature bodo od 9 do 14, najvišje dnevne od 15 do 20, ob morju okoli 22 °C.

Obeti

V noči na petek se bo dež okrepil in do jutra že povečini ponehal.

V petek se bo delno zjasnilo, predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo še nastala kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo jugozahodni veter.

V soboto bo pretežno jasno, jugozahodni veter bo nekoliko oslabel.

Vremenska slika

Nad zahodno Evropo je obsežno ciklonsko območje. Vremenska fronta je dosegla Alpe. V višinah bo k nam z vetrom južnih smeri pritekal postopno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

V krajih zahodno od nas bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, drugod pa delno jasno s kakšno popoldansko ploho.

Jutri popoldne in zvečer bodo padavine in nevihte od zahoda postopno zajele vse sosednje pokrajine. Ob severnem Jadranu bo pihal jugo, ki se bo zvečer prehodno okrepil.

Opozorilo: reke v zahodni Sloveniji bodo dosegle velike pretoke

Ob krajevnih plohah bo možno prehodno naraščanje posameznih manjših vodotokov, verjetnost za ta pojav bo večja v zahodni Sloveniji. Jutri popoldan in v noči na petek pa bodo pretoki rek začeli naraščati sprva na zahodu in severu države, kasneje tudi drugod. Reke bodo zlasti v zahodni in severni Sloveniji dosegle velike pretoke. Ob krajevnih močnejših padavinah bo možno hitro naraščanje hudourniških vodotokov, ob tem bodo možna razlivanja ter zastajanje padavinske vode.

Le v južni Sloveniji bo naraščanje rek manj izrazito. V četrtek zvečer bosta pričeli naraščati Drava in Mura. Jutranja temperatura večine rek je med 7 in 16 °C, najhladnejše so reke na severozahodu države. Morje ima 17 °C.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija