ZAHODNA SLOVENIJA SE JE ZNAŠLA NA TEMNO RDEČEM SEZNAMU: V Evropi so tako obarvana le še tri območja

Slovenija

Zahodna polovica Slovenije je na novem epidemiološkem zemljevidu Evropskega centra za obvladovanje in preprečevanje bolezni (ECDC) označena s temno rdečo barvo. Vzhodna Slovenija medtem ostaja rdeča.

S temno rdečo barvo so na zemljevidu ECDC označena območja, kjer 14-dnevna incidenca okužb z novim koronavirusom na 100.000 prebivalcev presega 500.

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je 14-dnevna incidenca za celotno Slovenijo v sredo znašala 562. ECDC sicer pri pripravi zemljevida uporablja podatke, ki mu jih države pošljejo do torka opolnoči.

Zahodna polovica Slovenije je sicer ena redkih regij v Evropi, ki je označena s temno rdečo barvo. Med njimi so še skrajni jugovzhod Francije, severna polovica Irske in del Norveške.

Rdeče, kar pomeni nekoliko boljše epidemiološke razmere kot v temno rdečih regijah, so med drugim celotna Hrvaška, Bolgarija, Romunija in Grčija, baltske države, večina Nemčije in Španije. Oranžne so Slovaška, Švedska ter večina Italije in Finske. Poljska, Češka in skoraj vsa Madžarska pa so obarvane z zeleno barvo, kar pomeni najboljše epidemiološke razmere.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  16 .09. 2021 ob  20: 51
Se je malo za zamislit,ma se mi ne da ukvarjat...
Folk nima ozavesceno v glavi da zdravstvo nima dovolj respiratorjev in osebja za naval bolnikov ki bi jih utegnil virus mocno prizadet,kljub temu da je vmes veliko zdravih ki jim virus ne bo nic naredu,ampak pogoj za sprostitev vseh ukrepov ki smo jih do zdaj gledali je precepljenost,ker logicno noben ne ve kdo bo naslednji potrkal na vrsta in rabu respirator.
Ne ukvarjaj se pretirano z vlado
Stiv Rivs |  16 .09. 2021 ob  20: 04
Slovenija, svetilnik evropskih necepilcev.
Včeraj so metali kamenje v parlament, kaj bo jutri ?
Altro che talebani.