"ZAGREB POSTAJA LEGLO DIVJIH SVINJ": Napadajo hišne ljubljenčke (VIDEO)

Svet

Zagrebčane vse bolj vznemirjajo obiski divjih svinj, je v ponedeljek poročala hrvaška televizija Nova TV. Iz zagrebške mestne uprave so potrdili sestanek s predstavniki lovske zveze, s katerimi bodo poskušali ustaviti pohode teh živali po ulicah hrvaške prestolnice.

Divje svinje v nekaterih predelih Zagreba v krdelih hodijo naokrog ter uničujejo cvetje, sadje in zelenjavo. Njihovi obiski v mestu postajajo vse bolj pogosti, občani pa jih opažajo vse bližje središču mesta, zato se s klici vsak dan obračajo na lovce, so za Nova TV potrdili pri lovski zvezi.

Mesto postaja leglo divjih svinj, meni predsednik zveze Ivica Budor. Ukrepi so po njegovih besedah potrebni, da ne bo prišlo do tega, da bi morali pojasnjevati, zakaj divje svinje hodijo po središču Zagreba.

Miljenko Kruc iz zagrebške lovske zveze je dodal, da še niso zabeležili napada na človeka, so pa divje svinje že napadle hišne ljubljenčke.

Poleg tega so divje svinje tudi potencialni prenašalci virusa afriške prašičje kuge na domače svinje, čeprav takšnega primera prenosa okužbe na Hrvaškem doslej še niso zabeležili.

Divlje svinje šetaju gradom

Čopor divljih svinja hara Zagrebom, sve su bliže centru: "Bojim se izaći iz kuće". Lovci su zatrpani pozivima zabrinutih građana. Više na --> https://bit.ly/divlje_svinje_u_Zagrebu

Objavil/a DNEVNIK.hr dne Ponedeljek, 20. junij 2022
BONUS VIDEO: Prazni rezervoarji tudi na Obali

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija