ZAGOTOVITE SI SVEŽINO ŠE PRED POLETJEM! Nova ponudba iz kleti Vinakoper

Koper

Kako se vstopa v poletje? S svežino, seveda. In kaj drugega nam svežino lahko da bolje kot dve novi beli vini Vinakoper: Capris Grand Cuvée in Sixty White. Idealni za poletne zabave, popoldanske osvežitve na domači terasi, pa tudi romantične trenutke s svojimi najbližjimi.

Predstavljajte si; vroč dan v službi, še bolj vroča pot domov, na srečo vas pričaka ohlajeno stanovanje. A telo potrebuje več – nekaj, kar ga bo ohladilo, osvežilo in v popoldnevu vneslo nov zagon. Zakaj si ne bi privoščili vrhunske penine? Saj ste jo zaslužili. A ne katerokoli – idealna je prenovljena Capris Grand Cuvée brut nature, ki v sebi nosi cel zaklad doživetij. Vzemite si prav vsak trenutek doživetja zase.

Uživajte v vonju, ki vam ga ponudi takoj ob odpiranju: citrusi in beli cvetovi, ki se prepletajo s svežimi aromami rumenih jabolk, hrušk ter kremnimi notami. Na koncu zadišijo še vanilija, lešnik in mandelj. In lahko se s kozarcem v roki usedete na teraso, uživate v razgledu in naredite tisti prvi, elegantni požirek. Mmm … Sočna in živahna kislina se lepo prepleta z okusi koščičastega sadja in citrusov. V prijetnem in dolgem pookusu pa prevladujejo mineralnost, brioš in kremasta finesa. Popoln prehod v drugi del dneva.

Kot aperitiv ali spremljevalec celotne večerje

Če ste ljubitelj bolj klasičnih trenutkov penine, jo brez zadržkov postrezite kot aperitiv – z njo boste nedvomno gostitelj z najboljšo penino, ki bo dvignila vzdušje celotnega večera. Ker je seveda pomembna tudi hrana, ki jo postrežemo ob njej, v Vinakoper priporočajo elegantne dodatke aperitivu, kot so ostrige, kaviar, koktejl iz škampov, dimljen losos.

Ker je penina primerna, da z njo pospremimo kar celotno večerjo, ni odveč vedeti, da se lepo poda s postrvjo, ocvrtimi lignji, škampi na žaru, jastogom, ocvrtim piščancem, azijsko hrano, steakom, ocvrtimi šparglji, šampinjoni, polnjenimi s parmezanom in drobtinami ipd. V vsakem primeru, odličen izbor tudi za romantično večerjo v dvoje.

In ne pozabite – Capris Grand Cuvée brut nature je idealna servirana s temperaturo med 6 in 8 stopinj. V poletnem času se raje držite spodnje meje, saj se na toplem zraku lahko hitro segreje.

Vsakič znova novo popotovanje arom in okusov

Mehurčki niso vaša stvar? Nič zato, izberite mirno belo vino Sixty White. To se je tekom zorenja družilo z različnimi sodi, preden se je ustekleničilo. "Odlično dozorelo in zdravo grozdje po pecljanju nekaj časa hladno maceriramo ter po stiskanju in bistrenju mošt fermentiramo v Barrique sodčkih, Tonneauxih ter Botticellah iz harastovega in akacijevega lesa. Tam vino zori do 12 mesecev, nato vina tipiziramo ter nadaljujemo zorenje v velikih hrastovih sodih do stekleničenja," pojasnjuje glavni enolog Vinakoper Boštjan Zidar. Kar je nedvomno garancija mnogoterih prepletajočih se okusov.

In res je tako. Sixty White, ki je na voljo v buteljčnem stekleničenju, vas bo dobesedno osvojila z raznolikostjo arom in okusov. Od arome koščičastega sadja, do vonjev akacijevih cvetov, suhih mediteranskih zelišč, agrumov, suhih marelic in kremena. To še ni vse – izredno kompleksno aromo tega vina bo zaključila še nežna nota lesa, vanilje in kremenasta finesa. Poln, bogat okus se s prijetnimi kislinami in sadnostjo zlije v lepo harmonijo. Izredna mineralnost in dolg, lep, maslen pookus z rahlo pikantnostjo pa potrjujeta plemenitost tega vina.

Pa veste, kaj je lepota tako kompleksnega in raznolikega vina? Vsakič znova vas popelje na drugačno potovanje. Odvisno tudi od tega, kaj boste postregli z njim. Enolog Vinakoper bi izbral gratinirane Jakobove pokrovače, belo ribo v pečici ali na žaru, tudi lososa in rake. A tu se še ne konča – z veseljem pripisuje še kremaste testenine in rižote, perutnino, omlete in frtalje z zelišči ... Pa tudi jagnjetino, brez težav.

No, katerega od hitov tega poletja si boste shranili v hladilnik z izgovorom za pripravo na poletje? Seveda ga boste pokusili že jutri – ker vreme pravzaprav ne šteje, za vrhunska vina je vedno pravi trenutek.

Obe novosti sta na voljo v izbranih gostinskih lokalih in v Vinskem butiku Vinakoper, ki je odprt od ponedeljka do petka od 8.30 do 19.00 ter ob sobotah od 8.00 do 13.00.