ZAGOTOVILI JIM BODO VEČ KOT 300 DELAVCEV: To so agencije, ki bodo v Luki nadomestile IPS-e

Koper

Luka Koper bo pri iskanju delavcev sodelovala s podjetji HSG Kariera, Adecco, No problem 2017 in T-Momo. Te je izbrala v postopku prek javnega razpisa, ki je pravnomočno zaključen, skupaj pa ji bodo zagotovile 346 delavcev za delovna mesta delovodja, kontrolor, viličarist, voznik in luški transportni delavec.

Te agencije bodo s posredovanjem delavcev nadomestile dosedanja podjetja izvajalcev pristaniških storitev oz. IPS. Kot so danes sporočili iz Luke Koper, bodo z njimi sklenili pogodbe o sodelovanju za eno leto.

"Vključevanje delavcev v delovne procese v pristanišču bo potekalo postopoma, podobno kot pri zaposlitvi 307 delavcev iz prvega stebra strategije IPS," so poudarili v Luki.

"Tem delavcem bodo zagotovljene enake pravice iz kolektivne pogodbe ter enake dolžnosti kot delavcem v matični družbi," so navedli in dodali, da bodo njihove pogodbe vsebovale tudi določila, da evidenco delovnega časa, ki bo osnova za plačilo, vodi Luka Koper kot uporabnik oz. naročnik.

Pogodbe bodo po njihovih zagotovilih vsebovale še socialno klavzulo, ki predvideva prekinitev pogodbe v primeru, če se pravnomočno ugotovi kršitev delovne, okoljske ali socialne zakonodaje, najmanj dve kršitvi v zvezi s plačilom za delo, delovnim časom, počitki, zaposlovanjem na črno in podobno.

Skupna vednost javnega naročila je bila ocenjena na dobrih 13 milijonov evrov in je bila razdeljena na deset sklopov. Podjetje T-Momo, ki je z Luko sodelovalo kot podjetje IPS, naj bi, kot so nedavno pisale Primorske novice, uspel pri treh sklopih, s čimer bo Luki Koper zagotavljal skupaj 100 delavcev.

V Luki Koper so navedli, da je danes potekel rok za oddajo ponudb izvajanja storitev na terminalu za avtomobile. Izbor zunanjega pogodbenega podjetja za industrijsko čiščenje so zaključili spomladi, kmalu pa bodo objavili še javna naročila za izbor podjetij za izvajanje drugih storitev, so dodali.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija