ZAGORELO NA TEŽKO DOSTOPNEM TERENU NA TRSTELJU: Zaradi eksplozij so se morali gasilci umakniti (FOTO)

Slovenija

Nekaj minut pdopoldne je zagorelo na območju Trstelja v Občini Miren-Kostanjevica. S požarom so se na težko dostopnem terenu borili novogoriški poklicni gasilci ter gasilci okoliških prostovoljnih gasilskih društev. Požar so uspeli obvladati, gašenje pa bodo nadaljevali danes. Preko noči je na požarišču ostala požarna straža.

Požar se je razplamtel na težkem in nevarnem terenu v bližini vasi Temnica, gašenje je bilo nevarno tudi zaradi neeksplodiranih ubojnih sredstev na tem območju, ki izvirajo še iz časa prve svetovne vojne. Prišlo je do nekaj eksplozij, zato so se morali gasilci umakniti in gasiti iz varne oddaljenosti.

Vzrok požara zaenkrat še ni znan, je povedal vodja intervencije Sebastjan Čuk. Zgorelo je nekaj mešanega gozda in podrasti na območju v velikosti dveh hektarov.

Na terenu je bilo danes okrog 40 gasilcev ter dva pripadnika državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Severnoprimorske regije. V popoldanskem času je pri gašenju pomagal tudi helikopter Slovenske vojske.

S požarom so se na težko dostopnem terenu borili novogoriški poklicni gasilci ter gasilci prostovoljnih gasilskih društev iz Kostanjevice, Dornberka, Renče-Vogrskega, Kanala, Dobrovega, Šempetra in Nove Gorice.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija