ZAGOREL DOM STAREJŠIH OBČANOV: Umrli dve osebi, še 18 je ranjenih

Svet

V požaru, ki je zgodaj davi izbruhnil v enem izmed domov starejših občanov v španski prestolnici Madrid, sta umrli dve ženski, še 18 ljudi je bilo ranjenih, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočile španske reševalne službe. Vzrok požara še preiskujejo.

Fotografija je simbolična.

Požar je okrog 7. ure zjutraj izbruhnil v prvem nadstropju doma, v katerem živi 39 ljudi. "Prvo in drugo nadstropje je preplavil dim, stanovalce smo morali evakuirati na varno," je povedal eden izmed madridskih gasilcev, ki so sodelovali pri gašenju požara.

V požaru sta umrli dve ženski, obe sta bili stari več kot 80 let, poročajo španski mediji. Najmanj ena od njiju je umrla zaradi vdihavanja gostega dima, ki je povzročil zdravstvene težave tudi pri večini ostalih prebivalcev doma, ki so jih evakuirali. Ena oseba je ob tem utrpela tudi opekline.

Pristojni organi vzrok požara še preiskujejo, madridski župan Jose Luis Martinez-Almeida pa je ob tem v objavi na omrežju X izrazil sožalje prizadetim in sorodnikom obeh smrtnih žrtev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija