ZADROGIRAN KOPRČAN RAZGRAJAL NA BENCINSKI ČRPALKI: Ignoriral je policiste in razbil vrata, ki vodijo na teraso

Kronika

V soboto popoldan so koprski policisti posredovali na enem od bencinskih servisov v Kopru, kjer je 41-letni domačin pod vplivom mamil in drugih psihoaktivnih sredstev kršil javni red in mir. Ker se ni zmenil za ukaze policistov, naj preneha s kršitvijo, so zoper njega uporabili telesno silo in sredstva za vezanje in vklepanje ter odredili pridržanje. Policisti so mu izdali plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru ter kršitve zakona o nalezljivih boleznih. Ker je s silo telesa poškodoval tudi drsna vrata, ki vodijo iz prodajnega prostora na teraso, na njih razbil steklo in jih snel z vodil, bodo zanj podali še kazensko ovadbo za kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v preteklem vikendu intervenirali v 133 primerih in na številko 113 prejeli 473 klicev. Obravnavali so 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, zasegli so tudi tri vozila in pridržali enega pijanega voznika. S področja kriminalitete so obravnavali tri vlome, pet tatvin, šest poškodovanj tuje stvari in eno kaznivo dejanje nasilja v družini. Zaradi kršitve javnega reda in miru je bilo 13 intervencij.

V Piranu je v petek nekdo vlomil v vrtno lopo, iz katere je ukradel nekaj kmetijskega orodja in 80-letno lastnico oškodoval za 50 evrov. Policisti bodo napisali kazensko ovadbo. V nedeljo je v okolici Pirana nekdo vlomil v kamp prikolico, kjer je prenočeval, užival hrano in uriniral v posode v predprostoru.

V Luciji pa je v petek varnostnik v eni od trgovin prijel 27-letnega Ljubljančana, ki je poskušal iz trgovine odnesti za dobrih 150 evrov artiklov. Policisti bodo napisali kazensko ovadbo.

V petek je v Izoli  nekdo izpod nadstreška ukradel avtomobilsko prikolico in 48-letnika oškodoval za približno 1.000 evrov. V soboto pa so v Izoli obravnavali vlom v kamp prikolico. Storilec je iz prikolice ukradel manjši radio neznane znamke in nekaj pijače v skupni vrednosti 100 evrov.

Policisti pa so isti dan v okolici Sežane obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini. Osumljen je 64-letni bivši mož, kateremu so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja oškodovanki. Zanj bo podana kazenska ovadba.

V noči iz sobote na nedeljo so policisti kontrolirali kombi madžarskih registrskih številk. Pri pregledu tovornega dela kombija so ugotovili, da se v njem nahaja pet skuterjev, ki sta jih voznik in sopotnik kupila v Italiji. Pri preverjanju vozil je bilo za en skuter znamke Aprilia ugotovljeno, da je beležen kot ukraden v Italiji v mesecu juliju 2020. Policisti so skuter zasegli, tujca pa bodo kazensko ovadili.

V noči iz petka na soboto so postojnski policisti ustavili dva voznika, pri katerih so ugotovili, da vozita pod vplivom alkohola: v Hruševju so ustavili 50-letnega voznika osebnega avtomobila doma iz okolice Postojne, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.61 mg/l alkohola; v Pivki pa so ustavili 20-letnega domačina, ki je vozil osebni avtomobil. Odrejen mu je preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,47 mg/l alkohola.

V noči iz sobote na nedeljo so policisti ustavili tri voznike, pri katerih so ugotovili, da vozijo pod vplivom alkohola.

Na počivališču Ravne so ustavili 59-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,61 mg/l alkohola. V Jagodju so ustavili 34-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,65 mg/l alkohola. V Zagorju so ustavili 37-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,69 mg/l alkohola.

Vsem voznikom so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo, za vse pa bo napisan obdolžilni predlog.

V nedeljo se je s tovornim vozilom ob 23.45 na mejnem prehodu Starod z namenom vstopa v državo pripeljal 39-letni državljan Hrvaške. Policisti so vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,79 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Voznika so pridržali in bo priveden k sodniku.

V nedeljo so prometni policisti v Postojni zasegli motorno kolo 15-letniku iz okolice Postojne. Omenjeni je takoj, ko je opazil policijsko vozilo, pospešil z vožnjo v smeri bencinskega servisa, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti padel. Policisti, ki so pripeljali do njega, so ugotovili, da ni poškodovan in so prometno nesrečo obravnavali. Med postopkom so ugotovili, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu motorno kolo zasegli, zoper njega pa bo napisan obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od petka od 6. ure do ponedeljka do 6. ure obravnavali 48 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija