ZADROGIRAN IN PIJAN ČELNO TRČIL V KOLESARJA V ANKARANU: Iz SBI sporočili, da je huje poškodovan

Kronika

V ponedeljek ob 10.56 so policisti obravnavali prometno nesrečo pri Ankaranu. 66-letnik iz okolice Kopra je vozil kolo od Ankarana proti Kopru, ko je 45-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Portoroža pripeljal z osebnim avtomobilom nasproti čez most. Pri tem ni upošteval prometne signalizacije ter čelno trčil v kolesarja, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Koper.

Vse fotografije so simbolične.

Vozniku avtomobila je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,03 mg/l alkohola, odrejen hitri test pa je bil pozitiven na amfetamine. Poleg tega je vozil z veljavnim ukrepom prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Sledi mu kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Vozilo so mu zasegli. Iz Splošne bolnišnice Izola so obvestili policiste, da je kolesar huje poškodovan.

Prometne nesreče in alkohol v prometu

V ponedeljek ob 10.37 je na Kolodvorski v Kopru 72-letna voznica osebnega avtomobila pri glavni avtobusni postaji v bližini prehoda za pešce trčila v enako starega voznika mopeda iz Kopra. Ta je padel in se poškodoval. Odpeljali so ga v Splošno bolnišnico Izola. Ker ni uporabljal varnostne čelade in je peljal po površini, ki ni namenjena za vožnjo vozil te kategorije, so mu policisti izdali plačilni nalog.

V ponedeljek ob 15.16 se je zgodila prometna nesreča na cesti Postojna–Pivka. 38-letni voznik osebnega avtomobila je vozil od Pivke proti Postojni, za njim pa je peljal 45-letni voznik mopeda. V križišču za Gradec se je voznik avta ustavil, ker se je pred njim že ustavilo kombinirano vozilo. V tistem trenutku je voznik mopeda začel prehitevati osebni avto čez polno črto. Ko je bil voznik mopeda že ob avtu, je tudi ta zapeljal v levo čez polno črto (da bi obvozil kombi) in trčil v mopedista, ki ga je že prehiteval. V trčenju je bil voznik mopeda lažje telesno poškodovan in bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnišnico. Mopedistu in vozniku osebnega avtomobila so policisti izdali plačilna naloga. Promet je bil ponovno popolnoma sproščen ob 16.38.

Ob 18. uri pa so policisti v Ankaranu ustavili 72-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je odklonil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi mu obdolžilni predlog.

Kraje in zasegi

Na Partizanski v Kopru je lastnik našel svoj skuter, ki so mu ga 1. septembra ukradli. Skuter je prevzel, policisti zbirajo informacije.

Iz osnovne šole v Marezigah je v ponedeljek nekdo ukradel dva prenosna računalnika. Škode je za 1200 evrov.

V ponedeljek popoldan je nekdo izpred trgovine na Ankaranski v Kopru ukradel zaklenjeno električno kolo znamke MI5 Easy bike, vredno 1800 evrov.

Danes zjutraj so 54-letniku v Kopru zasegli moped, ker se je na tehničnem pregledu pokazalo, da ne ustreza tehničnim karakteristikam.

Hrvaški tovornjakar lagal o destinaciji prevoza

Na mejnem prehodu Jelšane so na vstopu v Slovenijo obravnavali 30-letnega državljana Hrvaške, voznika tovornega vozila, ki je imel lažno izpolnjeno CRM-listino, da bi zakril dejansko destinacijo prevoza v Italijo (kršitev uredbe o tranzitu). Sledi mu kazenska ovadba.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od ponedeljka od 6.00, do danes, do 6.00, obravnavali dvanajst oseb, in sicer devet na Policijski postaji (PP) Ilirska Bistrica, dva na PP Postojna in eno na PP Kozina.

Za kazniva dejanja so obravnavali dva državljana Bosne in Hercegovine. V ponedeljek ob 23.40 so policisti pri Hrušici namreč ustavili dva osebna avtomobila: WV Passata, ki ga je peljal 26-letni državljan BiH, in Berlinga, ki ga je vozil 29-letnik, z urejenim statusom v Sloveniji. V vozilu drugega so bili skriti trije državljani Iraka, ki so prišli v Slovenijo nelegalno.

Koprski policisti so v zadnjih 24 urah na področju ilegalnih migracij obravnavali skupno sedem oseb z iraškim državljanstvom ter po eno osebo z alžirskim, tunizijskim, jemenskim, pakistanskim in turškim državljanstvom. Vsi postopki še potekajo.

Na Koprskem v zadnjih 24 urah 62 nujnih primerov

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 62 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 154 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč z materialno škodo, tri z lažjimi in eno s hujšimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali pet tatvin in dva vloma. Kršitev javnega reda in miru v zadnjih 24 urah ni bilo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija