ZADNJO BESEDO BO IMEL OBČINSKI SVET: Zadković za vodenje Obalnih galerij Piran kot najprimernejšo ocenil Maro Ambrožič Verderber

Piran

Piranski župan Đenio Zadković je izmed 11 kandidatov za direktorja Obalnih galerij Piran kot najprimernejšo ocenil Maro Ambrožič Verderber, o njenem imenovanju bo v četrtek odločal še občinski svet. Avditorij Portorož pa bo kot vršilec dolžnosti direktorja začasno vodil Borut Bažec.

O odločitvi Zadkovića, da kljub enajstim prijavljenim kandidatom, izmed katerih so se v ožji izbor uvrstili štirje, razveljavi razpis za novega direktorja Avditorija Portorož, so že v soboto poročale Primorske novice. Aktualna direktorica Dragica Petrovič se bo decembra upokojila, kot vršilec dolžnosti direktorja pa bo krmilo Avditorija začasno prevzel Borut Bažec, ki je tam zaposlen že dolga leta, je še poročal časnik.

Na piranski občini so danes pojasnili, da bo Bažec vedejevsko funkcijo opravljal zgolj v obdobju, ko bo širjenje bolezni covid-19 onemogočalo njegovo normalno delovanje. "Vsekakor bo temu sledil nov razpis za direktorja Avditorija Portorož," so še navedli. So pa na občini potrdili, da bo občinski svet o predlagani kandidatki za novo direktorico Obalnih galerij Piran Mari Ambrožič Verderber odločal na seji ta četrtek.

Kot izhaja iz gradiva k omenjeni seji, se je na razpis za direktorja obalnih galerij prijavilo 11 kandidatov. Tri kandidatke so bile nato povabljene na osebni razgovor. Ena kandidatka je kasneje svojo prijavo umaknila, preostali dve pa sta po mnenju sveta zavoda imeli potrebne kompetence, ustrezen program in vizijo razvoj zavoda, vendar je svet zavoda podal pozitivno mnenje le h kandidaturi ene kandidatke, Dušanke Đukić.

Župan je nazadnje občinskemu svetu predlagal imenovanje Mare Ambrožič Verderber. Ta je, kot je navedeno v gradivu, na razgovoru pri županu svoj program in vizijo predstavila bolje od ostalih, poleg tega pa izkazuje poglobljeno poznavanje področja dela javnega zavoda in ima bogate mednarodne izkušnje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Gabrijel |  17 .11. 2020 ob  17: 45
Imam občutek, da se piranskim komunistom zopet tresejo spodnjice in bodo z vsemi sredstvi preprečevali prihod nekoga od zunaj.
Ivan |  17 .11. 2020 ob  15: 08
Od kdaj pa Zadkovič upošteva občinski svet?