ZADKOVIĆ URADNO NOVI ŽUPAN PIRANA: "Želim, da so naša dejanja posledica dobrih in poštenih odločitev" (FOTO, VIDEO)

Piran

Na konstitutivni seji piranskega občinskega sveta, ki je v Tintorettovi dvorani potekala včeraj, so novoizvoljeni člani občinskega sveta soglasno potrdili poročilo Komisije za potrditev mandatov članov občinskega sveta in ugotovitev izvolitve župana Občine Piran. S podpisom slovesne izjave je novi župan za mandatno obdobje 2018–2022 postal Đenio Zadković, ki bo funkcijo opravljal poklicno.

V inavguracijskem govoru se je Zadković zahvalil volivcem za vlogo, ki so mu jo zaupali. "Skupaj z novoizvoljenimi svetniki, ki jim čestitam za izvolitev, si bomo v naslednjih štirih letih prizadevali za razvoj naše občine. Spoštovani svetniki in svetnice! Volivcem smo obljubili, da bomo delali pravično in da se bomo v korist celotne naše skupnosti zavzemali za dialog. Želim biti župan vseh naših občank in občanov. Želim, da so naša dejanja posledica dobrih in poštenih odločitev, ki bodo občino popeljale na pot napredka in blaginje, da bodo vsi občanke in občani lahko ponosni na svojo občino. Vesel bom vseh vaših konstruktivnih predlogov in pobud. Že vnaprej se vam zahvaljujem za tvorno sodelovanje in prispevek k transparentni realizaciji začrtanih ciljev. Dovolite mi, da ob tej priložnosti vsem zaželim uspešno delo. Hvala."

Občinski svet Občine Piran bo v mandatu 2018–2022 sestavljalo osem svetnikov iz vrst Gibanja za Občino Piran (Davorin Petaros, Nevenka Kavčič, Kristijan Cerovac, Lara Fojan Zanutto, Đenio Zadković, ki bo zaradi županovanja dobil zamenjavo, Katja Blažič, Karlo Radovac in Dina Kolar), pet z liste Naš kraj (Mitja Udovič, Robert Fakin, Daniel Tomljanović, Jasmina Jašarević, Ingrid Mahnič), trije iz vrst stranke Socialni demokrati (mag. Meira Hot, Marko Juriševič, Peter Bossman), po eden iz DeSUS-a (mag. Milica Maslo Bezer), Levice (Barbara Kožar), SDS-a (Vojko Jevševar), Slovenije za vedno (Savo Radić), Stranke modernega centra (Denis Fakin), stranke Piran je naš (Marina Sorta) in trije predstavniki italijanske narodne skupnosti (Andrea Bartole, Nadia Zigante, Manuela Rojec). V novem mandatu bo tako v občinskem svetu sedelo kar 48 odstotkov žensk.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Erazem |  20 .12. 2018 ob  05: 36
Bravo, Piran! Zdaj pa le počistite v dolgih letih nabrano nesnago. Regionalovcem pa tole: Ko že objavljate (prepisujete) skoraj vse svetovne neumnosti, prepišite še to, kako so Popovića prijavili zaradi suma številnih kršitev volilne zakonodaje.Primorske vam niso tako daleč.
tintoreta |  19 .12. 2018 ob  20: 56
Srečno Piran!