ZADKOVIĆ PROTI KOSTIĆEVI VELIKODUŠNI NAMERI: "Karantena v hotelu Kempinski je v nasprotju s strategijo lokalne turistične ponudbe"

Piran

V začetku tedna smo poročali, da je Miodrag Kostić za ureditev karantene na Obali brezplačno ponudil svoj prestižni hotel Kempinski Palace Portorož. Vlada naj bi vanj nastanila tiste, ki se v državo vračajo s kriznih žarišč novega koronavirusa, podjetje MK Group pa bi krilo vse nastale stroške. Velikodušna ponudba srbskega poslovneža pa ni naletela na odobravanje piranskega župana Đenia Zadkovića, češ da je v nasprotju s strategijo lokalne turistične ponudbe.

Kot so nam sporočili z Občine Piran, niso bili uradno seznanjeni s Kostićevo namero, zato je župan Đenio Zadković takoj po tem, ko je za to pred dnevi izvedel iz medijev, stopil v stik z vodstvom hotela Kempinski. "Po seznanitvi in predstavitvi namere, ki jo župan pozdravlja v smislu plemenitosti in človekoljubnosti, se je župan dogovoril z vodstvom hotela, da je omenjena ponudba v nasprotju s strategijo lokalne turistične ponudbe in da se omenjeni ukrep izvede le v primeru ekstremnega porasta potreb po nastanitvi s koronavirusom ogroženih državljanov," so pojasnili na občini in dodali, da župan sicer ne pričakuje, da bi do tovrstnega scenarija dejansko prišlo.

Kot so še zapisali, bodo v Piranu še naprej sprejemali striktne ukrepe za zaščito prebivalcev pred posledicami epidemije, saj nameravajo ohranjati status varne cone, "ki bo predstavljala osnovo za čim hitrejši zagon turističnih aktivnosti, kjer računamo predvsem na domače goste in goste z bližnjih destinacij".

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Koper |  12 .04. 2020 ob  02: 48
-1
Napačno razmišljanje.Župan s tem gotovo želi zaščititi domačine,skrbi za njihovo zdravje in za dobro ime obale.
Če pogledamo Slovenske regije po okuženosti vidimo,da so podatki grozljivi.
Tisti ki je na tekočem z prišleki iz tujine ve,da je v vsaki skupini teh ljudi nekaj okuženih.
Glede na število okuženih v Piranu,njihovi občini karantena res ni potrebna.
Piranski župan je edini od vseh treh obalnih,ki se izpostavlja in poteguje za dobro občanov.
Če se bomo pravil držali in znebili tega virusa bojo hoteli lahko polni za jesenske,božične,zimske počitnice,....
Tiramola  |  11 .04. 2020 ob  11: 13
Dobra strategija za uničenje turizma v Istri.
Sto potezo turisti ne bi več zahajali k nam vrsto let.
Propadli bi vsi hoteli v občini.

Kasneje bi jih Srbine lahko odkupil za drobiž.
Ne morem zaupati kostiču. Bil je najprej bankir slobodana Miloševič. Agresor takrat pa tudi danes.

Lp
Tom |  11 .04. 2020 ob  10: 41
-10
Res moraš biti maloumen, da si ponosen na lažnivega župana, iz katerega se vsa Slovenija dela norca! V službi trenutne politike je objavil po tri leta stare slike Portoroške plaže, obenem pa so se kazale slike opustelih plaž v Strunjanu in Portorožu! Še tako neumen je bil, da je ob prispevku na TV izbral opustelo Strunjansko plažo in ob tem lagal o preplavljenosti Slovenske obale z Ljubljančani! Sran te naj bo Zadkovič!
Veronika Izabela |  10 .04. 2020 ob  14: 14
11
Hvala bogu, da obstajajo še tipi, ki znajo pokazati rdeč karton vojnim dobičkarjem in se zavedajo, da so na prvem mestu občani.
Koper |  10 .04. 2020 ob  14: 07
12
Lahko se vsi zahvalimo piranskemu županu,ki ima očitno edini glavo na mestu in za razmišljat.Od kje sploh nekomu ideja dati prostor za karanteno v centru Portoroža?
In to na območju kjer smo vsi že 4 teden doma,res doma,da ne bi okužili svojih staršev in povzročali dodatnih težav.
Posledično imamo Primorci ravno zaradi tega najmanj okuženih.