ZADKOVIĆ PRENAVLJA OBČINSKO STAVBO: Obnova bo stala skoraj 50.000 evrov (FOTO)

Piran

Občinska stavba Občine Piran, v kateri ima svoje prostore tudi župan Đenio Zadković, se prenavlja. Za obnovo, ki bo trajala do konca januarja 2020, so se odločili zaradi številnih razlogov, so nam pojasnili. Kaj vse bodo prenovili in koliko bodo za to odšteli?

Opazili smo, da v notranjosti Občine Piran potekajo dela. Kot so nam povedali na piranski občini, je eden izmed razlogov, zakaj so se odločili za obnovo stavbe, "dejstvo, da so bili ometi razpokani in da je prihajalo do njihovega odstopanja ter krušenja, kar je zniževalo varnostni nivo stopnišča".

Hkrati si želijo v sklopu načrtovanih aktivnosti prenove upravne zgradbe kot spomeniško zaščitenega objekta povrniti palači njen prvotni videz in prepoznavnost, k čemer bo med drugim pripomogla ponovna vzpostavitev zakritih poslikav in povečava oken mansardnega dela stopnišča na njihovo prvotno velikost, pojasnjujejo na občini.

V sklopu investicije se obnavljajo stopnišča, kar vključuje konzervatorsko restavratorske posege na ometih stopnišča in dveh prostorih podstrehe. Hkrati se bo obnovila kovinska ograja ob stopnišču, ki bo dobila zaradi varnostnih razlogov višje leseno držalo. Obnova obsega še kamnite elemente stopnišča in električno napeljavo v bližnjih stenah.  

Obnova bo predvidoma trajala do konca januarja prihodnje leto, zanjo pa bodo odšteli nekaj manj kot 50.000 evrov. Na Občini Piran še poudarjajo, da dela, ki jih izvaja podjetje GNOM iz Šentvida pri Stični, na spomeniško zaščitenem objektu, ki predstavlja enega izmed piranskih kulturnih spomenikov, potekajo skladno s konzervatorsko restavratorskim načrtom in kulturno varstvenimi pogoji Zavoda za varstvo naravne in kulturne dediščine ter njihovim soglasjem.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija