ZADEL SE POSLAVLJA OD LUKE KOPER: Njegovo zamenjavo bodo iskali s pomočjo agencije za iskanje kadrov

Koper

Danes je potekala izredna seja nadzornega sveta Luke Koper. Po pričakovanjih je sedanja uprava, ki jo vodi Dimitrij Zadel, odstopila s položaja.

Uprava in nadzorni svet Luke Koper sta danes sklenila sporazum, po katerem uprava na čelu z Dimitrijem Zadelom odstopa s položaja. Mandat bo Zadelu ter članoma uprave Metodu Podkrižniku in Irmi Gubanec prenehal 15. novembra, je po izredni seji nadzornikov povedal predsednik nadzornega sveta družbe Franci Matoz

Kot je poudaril, je uprava delala dobro, vendar so ugotovili, da Luka Koper v konceptualnem pogledu nadaljnje strategije razvoja potrebuje novo vodstvo. "Menimo, da Luka Koper potrebuje hitrejši razvoj in večji preboj," je dodal Matoz.

Nadzorni svet je vsem trem članom uprave v skladu z njihovimi pogodbami priznal pravice iz pogodbe, kar vključuje tudi izplačilo odpravnine. Odločitev je nadzorni svet sprejel soglasno. Odpravnina za vsakega člana uprave naj bi bila okoli 100 tisoč evrov.

Ob tem je nadzorni svet angažiral agencijo za iskanje kadrov, ki bo izvedla postopek iskanja kandidatov za vodstvo družbe. "Ko bomo postopek zaključili, se bomo pogovarjali o morebitnih drugih članih. Trenutno v teh smeri še nič odločenega," je dodal Matoz. Če odločitve ne bo do 15. novembra, bodo takrat iskali rešitev.

"Vsi kandidati, tudi morebitni notranji kandidati, ki do zdaj še niso krožili v medijih, ali drugi, imajo možnost, da preko agencije oddajo svojo prijavo. Nihče ni vnaprej izbran, o tem se tudi z nikomer nismo dogovarjali," je Matoz komentiral medijske objave, da naj bi bil najresnejši kandidat za novega predsednika uprave Robert Rožac, državni sekretar na ministrstvu za okolje in prostor.

Glede možnosti spremembe koncesijske pogodbe pa je Matoz izrazil osebno stališče, da "Luki Koper primanjkuje površin in vse špekulacije okoli tega ... so povsem brez kakršne koli podlage".

Odhajajoči predsednik uprave Zadel je ocenil, da je bila prehojena pot polna izzivov in da so naredili tudi nekaj prebojev. "Se pa zadeve spreminjajo tudi na trgu, tako da bo izzivov še kar nekaj tudi v prihodnosti," je ocenil. Zadel je upravo Luke Koper vodil od konca decembra 2017, ko so tedanji nadzorniki s položaja predsednika uprave razrešili Dragomirja Matića.

Skupina Luka Koper je v letošnjem prvem polletju ustvarila 114,7 milijona evrov prihodkov in 15,4 milijona evrov čistega dobička. Leto 2020 je skupina končala z 209,9 milijona evrov prihodkov in 32 milijoni evrov čistega dobička.

Najbolj so se danes podražile delnice Luke Koper

Indeks SBI TOP je v zadnjem tednu na ljubljanski borzi pridobil 1,2 odstotka in trgovanje danes sklenil pri 1191,23 točke. V primerjavi s preteklim petkom so se najbolj podražile delnice Luke Koper, ki so samo danes poskočile za več kot šest odstotkov. Vlagatelji so ta teden sklenili za okoli 3,4 milijona evrov poslov.

Delnice Luke Koper so danes poskočile v pričakovanju menjave vodstva družbe. Da se uprava na čelu z Zadelom sporazumno poslavljala iz družbe, je Luka Koper objavila po zaprtju borznega parketa. Na tedenski ravni so se njene delnice okrepile za štiri odstotke.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  23 .10. 2021 ob  17: 40
pogoji za zasedbo delovnega mesta: upokojenec, pozabljiv in član sds
siviovcar |  23 .10. 2021 ob  08: 50
10
Ko je Janša prvič reševal Luko s Časarjem, vemo kako se je končalo. Ni mu bila šola dovolj. Ta človek bo v Sloveniji uničil vse kar se uničit da. Upam, da se ne bo lotil še Intereope, ker potem bodo naši otroci hodili delat samo še v Trst.
kokodek |  22 .10. 2021 ob  21: 43
16
oblast se ne vmešava v gospodarstvo, haha
Stiv Rivs |  22 .10. 2021 ob  20: 28
25
Matoz pravi:
"Luka Koper v konceptualnem pogledu nadaljnje strategije razvoja potrebuje novo vodstvo.Menimo, da Luka Koper potrebuje hitrejši razvoj in večji preboj"
Prevedeno v razumljiv jezik:
"Madžarom bomo dali en kos Luke in vi bodite tiho!"
vseved |  22 .10. 2021 ob  19: 47
27
Pameten dečko.Pobral kar se je dalo in odšel.Če ne pa bi ga nagnali kot psa, brez vsega.
mario špinel |  22 .10. 2021 ob  19: 30
20
"400 tisoč odpravnine", kakšna golazen...kaj ih ni prav nič sram...?
Lili |  22 .10. 2021 ob  17: 57
29
Politična mafija!