Začenja se teden solidarnosti Rdečega križa Slovenije

Slovenija

Danes se začenja tradicionalni teden solidarnosti Rdečega križa Slovenije (RKS), ki je namenjen zbiranju sredstev za humanitarno pomoč ljudem v stiski. Do 7. novembra bodo tako na vseh poslovnih enotah Pošte Slovenije in na vseh železniških in avtobusnih postajah v prodaji doplačilne znamke v vrednosti 17 centov.

Poraba sredstev, zbranih v tednu solidarnosti, je strogo namenska, so zapisali na Rdečem križu. Lani je Rdeči križ v tednu solidarnosti s prodajo doplačilnih znamk in vozovnic zbral 204.258 evrov.

Sredstva, zbrana s prodajo doplačilnih znamk in vozovnic v tednu solidarnosti, se stekajo v sklad solidarnosti Rdečega križa Slovenije in so namenjena pomoči ljudem ob naravnih in drugih nesrečah večjega obsega oz. takojšnji pomoči posameznikom in družinam ob manjših nesrečah.

Letošnji motiv doplačilne znamke in vozovnice Rdeči križ posveča dolgi in bogati zgodovini Mladinskega zdravilišča in letovišča Rdečega križa Slovenije Debeli rtič, saj obeležujejo 50. obletnico začetka gradnje prvih paviljonov.

V Mladinskem zdravilišču in letovišču danes lahko počitnikuje 800 otrok hkrati, na leto pa zdravilišče in letovišče sprejme več kot 10.000 otrok do 15. leta.

Gringo |  01 .11. 2013 ob  23: 54
Bedarija!