Začenja se Študentska arena

Slovenija

Gospodarsko razstavišče bodo za tri dni zavzeli mladi. Na 14. Študentski areni, največji brezplačni izobraževalni prireditvi za mlade se bo do četrtka zvrstilo več kot 60 izobraževalnih dogodkov. Letošnji poudarek je na novih projektih zaposlovanja in podjetništva. Organizatorji pričakujejo okoli 20.000 obiskovalcev.

Tako bo med drugim Zavod RS za zaposlovanje predstavil možnosti zaposlitve v EU, Center za informiranje in poklicno svetovanje pa bo pripravil delavnico pisanja življenjepisa in motivacijskega pisma. Zavod Nefiks bo v okviru Zaposlitvenega torka mlade ozaveščal o načinih iskanja zaposlitve in jih vodil do kadrovikov, so sporočili organizatorji Proevent.

Na sredini okrogli mizi Jamstvo za mlade Mladinskega sveta Slovenije bosta ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak in minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo predstavila nabor konkretnih ukrepov za zmanjšanje in preprečevanje brezposelnosti mladih iz programa Jamstvo za mlade 2014-2020, ki ga sofinancira tudi Evropska unija.

Ob koncu bodo razglasili zmagovalca natečaja Jamstvo za mlade in podelili nagrade ter simbolično razrezali torto in "razdelili kose jamstva za mlade".

Letošnja novost je projekt Arena podjetništva, v okviru katere bodo študentje tri dni v družbi uspešnih podjetnikov razvijali svoje podjetniške ideje.

Vizija Študentske arene je po navedbah organizatorjev postati osrednji dogodek v Sloveniji, kjer bodo mladi pridobili na enem samem mestu vse informacije o izobraževanju, štipendiranju, zaposlovanju v času med študijem, ob iskanju prve zaposlitve, potovanj, zabave, novih športnih trendov, opreme, prehrane, bivanja v času študija in študijskih izmenjav.