ZAČENJA SE SOJENJE ZA ODMEVEN POSKUS UMORA: Napad na 21-letnico v mestnem parku

Kronika

Na mariborskem okrožnem sodišču bodo danes začeli sojenje 23-letnemu Luki Gašpariču, obtoženemu poskusa umora septembra lani v mariborskem mestnem parku. Tožilstvo mu očita napad na 21-letno znanko. 

Na fotografijah preiskovalci na kraju poskusa umora v mariborskem mestnem parku. Foto: Mariborinfo

Na mariborskem sodišču se v ponedeljek začenja sojenje 23-letnemu Luki Gašpariču, obtoženemu poskusa umora septembra lani v mariborskem mestnem parku. Tožilstvo mu očita, da je pozno zvečer z nožem in kuhinjsko sekiro napadel 21-letno znanko, kar naj bi storil na grozovit in zahrbten način.

Po telefonu naj bi jo namreč zvabil v park z zvijačo, da je pri akvariju pustil škatlo s sporočilom zanjo. Oškodovanko je nato presenetil, jo večkrat zabodel. Po prepričanju tožilstva bi dekle tistega večera zagotovo umrlo, če ne bi njenega vpitja naključno slišala policista in mlajši par.

Obtoženi očitkov na junijskem predobravnavnem naroku ni priznal, njegov zagovornik Žiga Podobnik pa je predlagal izločitev nekaterih dokazov, ki naj bi bili pridobljeni na podlagi izjave Gašpariča ob policijskem zaslišanju. Sodnica Danila Dobčnik Šoštarič je za ta teden razpisala kar tri naroke, na prvem je pričakovati, da bo tožilstvo predstavilo obtožnico, čemur naj bi sledil zagovor, če se mu obtoženi ne bo odrekel, v četrtek in petek pa bi lahko zaslišali prve priče.

Sklici nekaterih drugih obravnav na koprskem na novogoriškem sodišču

Pred koprskim okrožnim sodiščem se bo danes nadaljevalo sojenje zaradi očitkov o zlorabi prostitucije v zadevi Marina.

Na novogoriškem sodišču bo danes potekal predobravnalni narok za Lilijano Brajlih, ki jo obtožujejo poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja zaradi ustanavljanje socialnega podjetništva in prejema evropskih sredstev, ki pa ni nikoli zaživelo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija