Začenja se prvi slovenski Teden interneta

Slovenija

Slovenska internetna skupnost od danes do 30. oktobra organizira prvi Teden interneta v Sloveniji. Z njim želijo okrepiti zavedanje o rastočem podjetništvu na področju digitalnih tehnologij, hkrati pa dodatno povezati na tem področju delujoče posameznike in startup podjetja.

Dogodkov, povezanih v Teden interneta, je preko 20. Na njih se bodo srečevali razvijalci, podjetniki, gosti in vsi, ki vidijo svojo prihodnost v inovacijah, digitalnem svetu in podjetništvu.

Teden interneta se bo danes začel s srečanjem z naslovom Kdo bo plačal varnostno luknjo? Dogodek je posvečen vprašanju varnosti spletnih strani, sklenil se bo z okroglo mizo na to temo.

Poleg tega v ta okvir sodi tudi projekt Simbioza, ki se prav tako začne danes. Že tretje leto zapored je namenjen spodbujanju medgeneracijskega sodelovanja, širitvi e-pismenosti starejših in odpiranju možnosti zaposlovanja mladih.

Eden najpomembnejših dogodkov bo na vrsti v petek - dan odprtih vrat nekaterih najbolj uspešnih ljubljanskih tehnoloških startupov. Med njimi bodo Astina, CubeSensors, Fieldoo, Flaviar, DietPoint, DLabs, Infinum, Klika, Oculus, OdoCost, Zemanta, VLN, 3fs, Toshl, Toonia.