ZAČENJA SE PRENOVA KOPRSKE TRŽNICE: V tem času bo delovala na tej nadomestni lokaciji (FOTO)

Koper

Začenjajo se pripravljalna dela za gradnjo nadstrešnice, ki bo izboljšala pogoje za delo in nakupe na osrednji mestni tržnici v Kopru. "Zaradi začetka gradnje nadstrešnice nad mestno tržnico bomo stojnice začasno preselili na del parkirišča, ki ga danes uporabljajo izvajalci taksi prevozov, parkirna mesta zanje pa smo zarisali čez cesto, na bližnjem parkirišču Zeleni park 2," je prek Facebooka sporočil tudi koprski župan Aleš Bržan.

Nadomestna lokacija koprske tržnice.

Če bo šlo vse po načrtih, se bo gradnja nadstreška na mestni tržnici začela še ta mesec.

Izbrani izvajalec del, družba Adriaing, d. o. o., bo v okviru naložbe na odprti del tržnice namestil fiksno kovinsko konstrukcijo, ki ne bo vpeta v zdajšnji objekt tržnice. Pomembno je bilo tudi, da nadstrešek ne povzroči učinka tople grede in da prostor pod njim ohrani dovolj svetlobe.

Nadstrešek bodo tako tvorile odprtine različnih dimenzij, pas ob fasadi obstoječega objekta in sredinska strešna črta, ki bo prečkala osrednjo ploščad s kamnito fontano in skulpturo japonskega kiparja, bosta v celoti zastekljena. Dela bodo trajala predvidoma osem mesecev, vrednost gradbenih del bo znašala 1,02 milijona evrov

Da bi tudi v času gradnje zagotovili nemoteno obratovanje tržnice, jo bo Marjetica Koper pred začetkom del preselila na parkirišče v neposredni bližini, ki ga danes uporabljajo izvajalci taksi prevozov. Območje so danes že izpraznili in ga razširili, stojnice bodo preselili prihodnji teden.

Tržnica bo na novi lokaciji začela delovati konec prihodnjega tedna.

Obratovalni čas ostaja enak kot do zdaj, od ponedeljka do sobote, med 7. in 13. uro, prav tako ostajata nespremenjena način in lokacija dostave.

Na tej lokaciji bodo po novem parkirali taksiji.

Novo lokacijo so medtem že dobili taksisti, ki jim je Marjetica Koper nadomestna parkirna mesta zarisala na bližnjem parkirišču Zeleni park 2.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  20 .01. 2022 ob  14: 17
Se delajo sami nadstreški pred volitvami. Avtobusna-nadstrešek, pokopališče Škocjan-nadstrešek in tržnica-nadstrešek. Kaj, če bi pokrili cel Koper? Iz kupole bi zbirali vodo, ki nam manjka in če damo gor še sončne panele bi imeli še elektriko.
Fošina |  19 .01. 2022 ob  17: 28
Sem vesel, da bodo to izpeljali. Je bil čas.