ZAČENJA SE OBNOVA SLEMENSKE CESTE V HRVATINIH: Najprej bodo uredili kolesarsko in peš pot, nato krožišče

Koper

V drugi polovici junija se začenja obnova slemenske ceste v Hrvatinih, v okviru katere bo Mestna občina Koper zgradila tudi manjkajoči del kolesarske in pešpoti. Vrednost naložbe je dobrih 1,4 milijona evrov. Dela bosta v okviru poslovne naveze izvajali družbi Grafist in CPK, naložbo pa bodo v celoti sklenili novembra.

Obnova slemenske ceste na odseku med pokopališčem Sv. Brida in krožiščem v Kolombanu bo potekala fazno. V prvi fazi, s katero bodo delavci začeli v drugi polovici junija, bodo cesto razširili in v celoti obnovili ter zgradili kolesarsko in pešpot z javno razsvetljavo. V drugi fazi bo sledila izgradnja krožišča. V okviru del bo občina zgradila tudi del vodovodnega in kanalizacijskega sistema, so zapisali na koprski občini.

Pogodbena vrednost naložbe je 1.425.436 evrov. Pri tem je Mestna občina Koper naložbo uspešno prijavila tudi na projekt InterBike II, ki sodi pod okrilje operativnega programa Slovenija - Italija 2014-2020 in v okviru katerega bo občina za gradnjo kolesarske in pešpoti ter postavitev javne razsvetljave pridobila 215.928 evrov sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija