ZAČENJA SE OBNOVA PRIMORSKE AVTOCESTE: Tako bo zaradi del potekal promet med Divačo in Koprom

Koper

Po koncu turistične sezone se začenja obnova vozne površine odseka primorske avtoceste med Divačo in Kozino proti Kopru. Dela se bodo začela v ponedeljek in bodo zaključena v drugi polovici novembra. Pri Darsu večjih zastojev ne pričakujejo.

V prvi fazi del, od 19. do predvidoma 26. septembra, bodo zaprti uvozni krak priključka Divača proti Kopru, pripadajoči pospeševalni pas in del voznega pasu na tem območju, so sporočili iz Darsa. Nato bodo 26. septembra zaprli prehitevalni pas na celotnem odseku med Kozino in Divačo proti Ljubljani ter delno prehitevalni pas v smeri proti Kopru.

Predvidoma 3. oktobra bodo ves promet preusmerili na polovico avtoceste, to je smerno vozišče proti Ljubljani, kjer bo potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Dela bodo zaključena v drugi polovici novembra letos.

Poleg obnove 6,3 kilometra avtoceste med Divačo in Kozino proti Kopru bo v tej smeri izvedeno tudi ščitenje nevarnih mest z novimi varnostnimi ograjami, zamenjava mrežnih varovalnih ograj pa je načrtovana ob obeh smernih voziščih, proti Kopru in proti Ljubljani.

Pogodbeni izvajalec del je konzorcij CPK s partnerjem Kolektor CPG. Vrednost del je 6,5 milijona evrov brez DDV.

Večjih zastojev, tudi glede na izkušnje lanske jesenske obnove odseka med Kozino, Črnim Kalom in Serminom, ko je bil promet urejen samo po enem pasu v vsako smer vožnje, pri Darsu ne pričakujejo. Lahko pa v primeru zelo povečanega prometa občasno pride do zgostitev ali krajših zastojev, še zlasti na območju križnih prehodov z ene polovice avtoceste na drugo. V tem primeru voznikom priporočajo uporabo vzporedne regionalne ceste med Divačo in Kozino.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  16 .09. 2022 ob  17: 45
Totalna sramota za DARS. Med so po Italiji, Avstriji, ... že 20, morda 30 in več let, tako končali verjetno v par dneh ali tednu, ... so imeli stroje, ki so spredaj dvigali asfalt, opravili vse potrebno, zadaj pa je že prihajal nov asfalt.

Za zapret vse tiste, ki so krivi za to sr. Dokler ni kazni odgovornih, se ne zgodi nič.
vseved |  16 .09. 2022 ob  17: 05
So na DARSU res sami bebci?