ZAČENJA SE 26. JAZZ CERKNO FESTIVAL: Med nastopajočimi tako mednarodne kot slovenske zasedbe

Goriška

S koncertom Fresh Dust Trio & Felix Henkelhausen se drevi ob 19.30 začenja 26. mednarodni festival Jazz Cerkno. Letos bo festival prvič v poletnem terminu, glavni oder pa je postavljen na parkirišču pri t.i. stari Eti. Festival bo v treh koncertnih dneh postregel z nastopi desetih mednarodnih in slovenskih jazzovskih zasedb.

Obiskovalci bodo lahko prisluhnili jazzovskim muzikam, ki se spogledujejo s tradicionalnimi godbami in klasično glasbo, kot vselej pa bo festival ponudil eksperimentalne pristope.

Več nastopajočih bo imelo prav v Cerknem premierne slovenske koncerte. Na glavnem odru se bodo zvrstile zasedbe Fresh Dust Trio and Felix Henkelhausen, More Low Than Low Quintet, Naked, novi projekt Zlatka Kaučiča z naslovom Pogum pogumnih, ALSO, Jaimie Branch: FLY or DIE, duo Kaje Draksler z imenom Czajka i Puchacz, Tania Giannouli Trio, Tell No Lies ter Angles 8.

V treh dneh bo poleg koncertnega dogajanja potekal tudi pester spremljevalni program. Kot je povedal direktor festivala Simon Kenda, bo ta med drugim vključeval fotografsko delavnico Žige Koritnika Jazzy-ga! in otroško glasbena delavnica pod vodstvom Boštjana Gombača in Petre Vidmar.

Cerkno in okolico bodo razgibali tudi drugi glasbeni dogodki. Nekateri bodo postavljeni na Stari plac, ki je bil pred koronsko krizo domovanje festivala, oživela bo Glasbena šola Cerkno, glasbenika Martin Küchen in Samo Kutin pa se bosta predstavila v Partizanski bolnici Franja v soteski Pasice.

Ob četrt stoletja delovanja festivala Jazz Cerkno bodo pripravili tudi okroglo mizo, na kateri bodo razpravljali in iskali odgovore na številna vprašanja o festivalu, je še napovedal Kenda.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija